Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Nieuwe intelligente graafmachine

pc360lci-11_01

17 februari 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Ze zijn de maatstaf geworden in de bouwsector. Als sinds hun introductie zijn de Komatsu graafmachines met Intelligent Machine Control een groot succes vanwege hun hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten. Met de komst van de PC360LCi-11 kunnen klanten deze voordelen nu ook benutten bij grote infrastructuur- en grondverzetprojecten. 

“Sinds de introductie van de PC210LCi-11 hebben de klanten het nut ingezien van onze Intelligent Machine Control-technologie op bouwplaatsen waar grote hoeveelheden afgegraven moeten worden. Velen van hen hebben om een grotere machine gevraagd”, vertelt Rob Macintyre, Product Manager bij Komatsu Europe. “Met deze PC360LCi-11 kunnen we voldoen aan hun wens. We hebben er alle vertrouwen in dat ook deze machine zal bijdragen aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten bij dergelijke toepassingen.”

De PC360LCi-11 in actie.

 

Innovatief: automatische aansturing in realtime van de graafwerkzaamheden

Het bedrijfsgewicht van de PC360LCi-11 ligt tussen de 35.600 en 36.200 kg, afhankelijk van de configuratie. De aanbevolen capaciteit van de graafbak is 2,66 m3. De zuinige EU Stage IV-conforme Komatsu-motor SAA6D114E-6 levert een vermogen van 202 kW / 275 pk bij 1950 trn/min. Dankzij het Intelligent Machine Control-systeem wordt de bak automatisch aangepast aan het graafoppervlak en kan deze niet te diep gaan. De besturingsfunctie monitort automatisch de nivellering, met realtimepositionering van de rand van de bak ten opzichte van de machine en het werkoppervlak. De werkstatus wordt direct weergegeven op het multifunctionele 12,1 inch-kleurenscherm van het bedieningspaneel zonder vertraging zoals bij conventionele sensoren.

Seriematig geïntegreerd Intelligent Machine Control-systeem

Het in de fabriek geïnstalleerde, volledig geïntegreerde Intelligent Machine Control-systeem van Komatsu omvat hydraulische cilinders met standmeters voor de giek, de graafarm en de bak. Het is gedurende twee machinegeneraties ontwikkeld door Komatsu voor een nauwkeurige realtimepositionering van de rand van de bak. De IMU (inertiële meeteenheid) zorgt voor een precieze aansturing en bepaalt de machinehoek aan de hand van de gyrosensor- en versnellingsmetergegevens. Een zeer krachtige antenne verstuurt de satellietsignalen naar een GNSS-ontvanger die deze verwerkt en de positie van de machine in realtime aangeeft.

 

Intelligent: verbeteringen voor optimale prestaties

Via het gebruiksvriendelijke touchscreen kan het fijn nivelleren zeer nauwkeurig ingesteld worden. De machinist beschikt over realtime-informatie over de positie van de rand van de bak ten opzichte van het oppervlak, de ‘as built’-status en een instelbare splitscreen-weergave in profiel, van het terrein of in 3D. Dankzij de 3D-gegevensweergave op het scherm van het bedieningspaneel kunnen taken zoals afpalen, opmeten en nameten beperkt of zelfs geëlimineerd worden.  Hierdoor hoeven er minder personen op de bouwplaats en in de buurt van de machine hoeven te komen wat de veiligheid ten goede komt. De intelligente schakelaars voor het in- en uitschakelen van de halfautomatische besturing en voor het verhogen en verlagen van de offset zijn volledig geïntegreerd in de joysticks. Dit biedt de machinist nog meer efficiëntie en veiligheid.

Voordelen: hoge productiviteit en uitzonderlijke precisie

Het grootste voordeel van de vernieuwde PC360LCi-11 is de combinatie van de hoge productiviteit van de hydraulische graafmachine en de uitzonderlijke precisie van het Intelligent Machine Control-systeem van Komatsu. Dit wordt bereikt door de krachtige hydraulica en de breekkracht bij het graven, de snelle doorlooptijden bij het laden van de vrachtwagens en het automatische nivelleren in één werkcyclus. 

Het nieuwste KOMTRAX-telematicasysteem en het Komatsu Care-onderhoudsprogramma optimaliseren het machineparkbeheer en waarborgen een maximale efficiëntie en uptime.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht