Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe generatie Renault Trucks Master Red EDITION: zuinig en veelzijdig

Nieuwe generatie Renault Trucks Master Red EDITION: zuinig en veelzijdig

Renault Trucks kondigt aan in 2024 een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen op de markt te brengen: de Renault Trucks Master Red EDITION. Deze serie voertuigen biedt een ruime keuze aan modellen in diverse uitvoeringen en onderstreept de inspanningen van Renault Trucks om de bedrijfswereld maatoplossingen te bieden.

Renault Trucks onthult de nieuwste Renault Trucks Master Red EDITION: een veelzijdig en geoptimaliseerd bedrijfsvoertuig voor verschillende toepassingen. De elektrische versie onderscheidt zich door zijn stilte op de weg zonder uitstoot van CO2 en heeft dus onbeperkt toegang tot stadscentra zonder invloed op de levenskwaliteit van inwoners. 

Een volledig nieuw, aerodynamisch en efficient voertuig

De Renault Trucks E-Tech Master Red EDITION heeft een volledig vernieuwd aerodynamisch design, waardoor het energieverbruik tot 21% lager ligt dan bij de vorige generatie.

De elektrische versies, met een 40 kWh of 87 kWh batterij, bieden een WLTP actieradius van meer dan 410 km.

De versies met nieuwe efficiënte dieselmotoren hebben een lagere CO2-uitstoot. Deze efficiënte motoren leveren vermogens van 105 tot 170 pk. Tevens is er een mogelijkheid om dit te koppelen aan een nieuwe automatische versnellingsbak met 9 versnellingen voor nog meer rijplezier.

Een aanbod op maat, aangepast aan elke taak

Sterke punten van de Renault Trucks Master Red EDITION zijn de grote aanpasbaarheid en de vele toepassingen. Het voertuig is af fabriek verkrijgbaar als kiepwagen, bakwagen of bestelwagen met specifieke uitrustingen voor bezorgers. Ook is er een groot aantal andere uitrustingen verkrijgbaar bij Renault Trucks, zodat aan de eisen van elke sector kan worden voldaan. 

De Renault Trucks Master Red EDITION is verkrijgbaar in vijf modellen: chassis cabine (L2, L3), platform cabine (L2, L3), gesloten bestelwagen (L2H2, L3H2), gesloten bestelwagen met dubbele cabine (L2H2, L3H2) en de combi voor personenvervoer.

De Renault Trucks Master Red EDITION kan worden uitgerust met verschillende voorzieningen af fabriek om de carrosserie gemakkelijker aan te passen aan de wensen van de klant.

Bovendien heeft Renault Trucks vier optiepakketten ontworpen om het voertuig verder te personaliseren: 

  • “Delivery” om leveringen te vereenvoudigen, 
  • “Parking Assist” om gemakkelijker te manoeuvreren in stadscentra, 
  • “Storage” om de laadruimte te optimaliseren, 
  • “Driver Assist” om de veiligheid van de bestuurder en de overige weggebruikers te maximaliseren.

Hoog rijcomfort en meer veiligheid

De Renault Trucks Master Red EDITION en Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION zijn standaard voorzien van een zeer complete uitrusting die het rijcomfort verhogen, zoals een gebruiksvriendelijk dashboard gericht naar de bestuurder, een tweede 10,1″ scherm, een inductielader en draadloze compatibiliteit met Apple CarPlay en Android Auto, inclusief toegang tot Google Services, automatische airconditioning en royale opbergruimte. 
De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION heeft standaard ook een digitaal instrumentenpaneel. 

Verder zorgen nieuwe geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) voor meer veiligheid en rijcomfort. De nieuwe Renault Trucks Master Red EDITION kan worden uitgerust met adaptieve cruise control en snelheidsbegrenzer, parkeersensoren (achter, voor en opzij) met achteruitrijcamera, rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en verkeersbordenherkenning. 

Dankzij de kleine draaicirkel is de Renault Trucks Master Red EDITION optimaal wendbaar en dus gemakkelijk te manoeuvreren in krappe straatjes in stadscentra.

De Renault Trucks Master Red EDITION heeft opvallende designelementen die kenmerkend zijn voor Renault Trucks. Het eerste wat opvalt is de grille met rode sierelementen. Ook zitten er Red EDITION-badges op de zijkanten en het kenmerkende vierkante vrachtwagenembleem op de achterkant van het voertuig. Rode veiligheidsgordels en vloermatten geven het interieur een persoonlijke tint.

Een compleet serviceaanbod voor optimale productiviteit en inzetbaarheid

De Renault Trucks Master Red EDITION is volledig verbonden met het Renault Trucks-netwerk, daarmee wordt de ontwikkeling van nieuwe speciale diensten mogelijk. Dankzij een persoonlijk en dynamisch onderhoudsplan kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gecombineerd, waardoor een maximale beschikbaarheid van het voertuig is gegarandeerd. Ook kan de bestuurder waarschuwingen over de staat van zijn voertuig ontvangen via zijn smartphone.

De Renault Trucks Master E-Tech Red EDITION wordt ondersteund door een compleet serviceaanbod, speciaal afgestemd op elektrische voertuigen: 

  • Audit, installatie en onderhoud van de laadinfrastructuur, 
  • Programmering en monitoring van de acculading.

Om de kosten volledig onder controle te houden, biedt Renault Trucks Financial Ser­vices meerdere financieringsregelingen en verzekeringsoplossingen op maat. 

Fast & Pro Bedrijfswagenservice

Renault Trucks laat klanten van bedrijfsvoertuigen profiteren van zijn expertise op het gebied van vrachtwagens en van het dichte distributie- en reparatienetwerk (1.400 servicepunten in Europa). Zo hebben klanten toegang tot de Fast & Pro Bedrijfswagenservice bij Renault Trucks-dealers; een unieke service speciaal ontwikkeld voor professionals in de markt van lichte bedrijfsvoertuigen. Voordelen van de Fast & Pro service zijn onder andere dat klanten altijd terecht kunnen (ook ’s avonds en op zaterdagen!) bij één van de Renault Trucks-dealers, dat onderhoud flexibel ingepland wordt en dat onderhoud sneller gedaan is dankzij expertise en een ruime voorraad van onderdelen.

Technische specificaties van de Renault Trucks E-Tech Master RED Edition

Maximaal toelaatbaar totaalgewicht: 4 t
Laadvermogen: 1.600 kg (chassis cabine 3,5 t zonder carrosserie)
Palletcapaciteit: tot 5 europallets 
Elektromotor: Max. vermogen: 105 kW / Maximumkoppel: 300 Nm 
Accu’s: tot 87 kWh 
Actieradius: tot 410 km bij een maximumsnelheid van 90 km/u 
Laadtijd: van 15% tot 80% in 40 minuten (130 kWh)
Trekvermogen: tot 2,5 t 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.