Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bouwmat

Nieuwe generatie compacte graafmachines komt naar Europa!

Prestaties en comfort komen samen in de nieuwe generatie compacte graafmachines, weldra in Europa verkrijgbaar. We hebben het over de nieuwe Bobcat R2-serie, uitgerust met Stage V motoren.

T60_levokopie
Bobcat T60.

Tekst | Tekst | Jan Mol Beeld | Intertechno

14 december 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Prestaties en comfort komen samen in de nieuwe generatie compacte graafmachines, weldra in Europa verkrijgbaar. We hebben het over de nieuwe Bobcat R2-serie, uitgerust met Stage V motoren. Deze graafmachines vallen binnen de 5 en 6 tons klasse en bieden de beste mix van hoge prestaties, uitstekende stabiliteit en soepele bediening van de werkfuncties. Deze nieuwe serie introduceert veel geavanceerde functies, zoals een automatisch rupskettingspansysteem, een 7 inch display en een verbeterd niveau van kwaliteit en robuustheid.

Gebouwd rond de bestuurder

De nieuwe R2-serie neemt de fakkel over van de R-serie machines en geheel volgens de Bobcat filosofie die al in de R-serie tot uitdrukking kwam, is de R2-serie nog meer rond de bestuurder ontwikkeld. Deze zal de cabine als een echt thuis ervaren, dankzij de aanwezige ruimte. Dat komt tot uitdrukking in de aanwezige hoofd-, been- en opbergruimte. De stoel zit comfortabel, kan optioneel van verwarming worden voorzien, of van een hoofdsteun.

Superieure stabiliteit

Zelfs bij het graven over de zijkant of bij het hanteren van zwaardere lasten blinkt de R2-serie uit in een superieure 360-graden stabiliteit. Het verbeterde ontwerp van het contragewicht en de dubbele onderrollen garanderen deze stabiliteit en winnen daarmee het vertrouwen van de bestuurder.

Bobcat T50z.

Hoge prestaties bij optimale bedienbaarheid

De nieuwe graafmachines voelen aan als het verlengstuk van de handen van de bestuurder. Verantwoordelijk hiervoor is de state-of-the-art-technologie, zoals de nieuwste generatie hoofdbedieningsklep, joysticks met dubbele curve en de proportionele, duimgestuurde giekverstelling, in combinatie met de traditionele hoge prestaties van Bobcat.

Geschikt voor elk type aanbouwdeel

Dankzij tot 5 op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de bekroonde A-SAC-technologie (Advanced Selectable Auxiliary Control) kan de machine aangepast worden aan elk type aanbouwdeel, waardoor deze graafmachines uitstekende werktuigdragers zijn. De robuustheid van de machines is fenomenaal. Zware stalen zijkanalen en contragewicht fungeren als bumper en beschermen essentiële onderdelen. De gepatenteerde optionele cilinder in de giek biedt maximale bescherming van de giekcilinder en van het lastopnameventiel.

Zicht rondom (360 graden) 

Het panoramische zicht op topniveau is de hoeksteen van nauwkeurig en veilig werken. Dankzij het onovertroffen zicht vanuit de cabine is de machinist zich volledig bewust van het werkgebied rond de machine. Eigenschappen als krachtige ontwaseming, ledverlichting, ruitenwisser met intermitterende functie en verwarmde achterruit zorgen ervoor dat het zicht onder alle omstandigheden ongehinderd blijft.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%