Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe betonschaar optimaal geschikt voor zware primaire sloop

Nieuwe betonschaar optimaal geschikt voor zware primaire sloop

Met de lancering van de nieuwe betonschaar, op de Bauma 2019 in München, heeft Rotar een wereldprimeur te pakken! Rotar, een absolute koploper als het gaat om de productie van efficiënte uitrustingsstukken, ontwikkelt de meest innovatieve uitrustingen voor hydraulische graafmachines en wielladers. De nieuwste ontwikkeling is de Rotar betonschaar: uitgerust met een revolutionaire nieuwe technologie genaamd RAMPLIFIER®.

Meten is weten
Aan het woord is Louis Broekhuizen, commercieel directeur bij Rotar: “We zijn een innovatief bedrijf, waar alles in eigen huis wordt ontwikkeld en geproduceerd. Dankzij korte lijnen tussen onze klanten, toeleveranciers en onze engineers, kennen we de behoeften vanuit de markt. Die behoeften, gevoed door nieuwe technologieën en in combinatie met de implementatie vanuit onze eigen engineering, zorgt voor onze slagkracht. Door te werken vanuit de praktijk en vele metingen te verrichten, weten we ook waar de behoeftes liggen. En omdat we zélf fabrikant zijn, kunnen we efficiëntie, kwaliteit en productiviteit van onze producten waarborgen.”

Continu innoveren
“We willen totaalleverancier zijn in de sloopindustrie maar zagen nog ruimte in het assortiment van de twee cilinder techniek. Door continu te innoveren maken we nóg betere producten waarmee complexe werkzaamheden makkelijker worden. We hebben in dit geval het creëren van een unieke bek-opening, het maken van de sterkste tool op het gebied van high reach demolition én point of gravity waardes als vertrekpunt genomen en zijn gaan ontwikkelen. Hieruit is deze revolutionaire technologie ontstaan welke baanbrekend zal zijn binnen de demolition industrie: RAMPLIFIER®.”

Revolutionaire nieuwe technologie: tot 700 bar breekkracht
“Onze nieuwe Rotar betonschaar is uitgerust met deze RAMPLIFIER® technologie waarmee de krachten van de cilinder in een fractie van een seconde te verdubbelen zijn.” Hoe het werkt? Dat legt Louis graag uit: “Wanneer de weerstand oploopt tot 250 bar wordt de RAMPLIFIER® geactiveerd. De snelheid van de cyclus wordt daarmee iets vertraagd, maar dan is de betonschaar (RCC-Serie) zich al in het beton aan het invreten met een verdubbeling van de cilinderkracht. Door een kloppende hoge trillingsfrequentie gaan de bekken van de betonschaar met hoge krachten het beton te lijf. Loopt de weerstand nog verder op, dan kan de kraan van 250 naar 350 bar gaan en heb je een output van 700 bar op deze tool. Doordat de RAMPLIFIER® volledig is opgesloten in de zuigerstang, wordt het geluid aanzienlijk gedempt én is de RAMPLIFIER® ook niet gevoelig voor externe invloeden. Tot slot is er door de juiste keuze in diameter van de cilinder een optimale kracht-cyclus-verhouding ontstaan waarmee de nieuwe Rotar betonschaar niet alleen één van de sterkste betonscharen maar ook nog eens één van de snelste is.” Louis benoemt andere grote voordelen, zoals extra lange knipmessen en unieke wisselbare slijtdelen van de bek. “Het bespaart enorm veel tijdverlies en kosten op onderhoudsgebied”, besluit Louis.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.