Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe betonplatenfabriek van Zwaagstra Beton
De nieuwe fabriek van Zwaagstra Beton is uitgerust met de modernste productiemachines en kenmerkt zich door een innovatieve logistieke inrichting.

Nieuwe betonplatenfabriek van Zwaagstra Beton

De bouw van de nieuwe fabriek van Zwaagstra Beton in Hoogeveen is zo goed als afgerond. De fabriek, waarin onder andere hoeklijnplaten en gebezemde platen zullen worden geproduceerd, is uitgerust met de modernste productiemachines en kenmerkt zich door een innovatieve logistieke inrichting. Met de ingebruikname van de nieuwe fabriek breidt Zwaagstra Beton haar productiecapaciteit opnieuw significant uit.

Snelle groei vraagt om meer productiecapaciteit

Slechts anderhalf jaar na de ingebruikname van een imposante productiehal voor keer- en silowanden, staat de volgende fabriek alweer klaar voor gebruik. In deze nieuwe hal worden met name hoeklijnplaten en gebezemde platen geproduceerd. “Maar het is eveneens mogelijk andere producten uit ons assortiment te produceren, zodat we nóg beter in kunnen spelen op de vraag vanuit de markt. De fabriek is dus zowel een uitbreiding van assortiment als van capaciteit”, zegt Richard Zwaagstra, directeur van Zwaagstra Beton. De productie is inmiddels opgestart en de eerste platen zijn al uit de mallen gerold. “Bij een nieuwe productielocatie heb je vaak te maken met kinderziekten die er nog uit moeten. Maar doordat wij de afgelopen jaren veel ervaring hebben opgedaan met de bouw van nieuwe betonfabrieken, verwachten we dat deze beginfase niet veel problemen gaat opleveren.” 

De hoeklijnplaten en gebezemde platen die in de nieuwe fabriek geproduceerd worden, zijn van de hoogste kwaliteit en dragen allemaal het KOMO-certificaat.

Komo-gecertificeerd

Het enthousiasme over de totstandkoming van de nieuwe fabriek is groot onder het personeel en het management. “Het is geweldig om samen te zien en te beleven hoe zo’n nieuwbouwproject zich ontwikkelt. Met deze nieuwe betonplatenfabriek zijn we in staat de markt nog beter en sneller te bedienen. De hoeklijnplaten en gebezemde platen die in de nieuwe fabriek geproduceerd worden, zijn van de hoogste kwaliteit. Ze dragen allemaal het KOMO-certificaat en voldoen daarmee aan de hoogste eisen”, licht Richard Zwaagstra toe. “Zwaagstra Beton heeft zowel kwaliteit als een snelle levering hoog in het vaandel staan. De verwachtingen zijn terecht hoog gespannen. We zijn ervan overtuigd met deze capaciteitsuitbreiding onze marktpositie verder te optimaliseren. De eerste reacties uit de markt, zowel in de agri- als infra- en sportsector bevestigen deze verwachting”, besluit Zwaagstra opgetogen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.