Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Nieuwe aanwas in Sliedrecht: een echt tender talent

Zij is 27 jaar jong en werkt inmiddels anderhalf jaar in de GWW. Nynke Nuus, Tender Engineer bij Van den Herik in Sliedrecht.

DJI_0063
Onderhoud aan het Twentekanaal.

Tekst | Jan Mol Beeld | Van den Herik/Nynke Nuus

21 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Zij is 27 jaar jong en werkt inmiddels anderhalf jaar in de GWW. Nynke Nuus, Tender Engineer bij Van den Herik in Sliedrecht. We spreken Nynke over haar opleiding, interesses en de stap om bij Van den Herik te gaan werken.

“Als Tender Engineer heb ik een breed pakket aan taken”, opent Nynke het gesprek. “Ik ondersteun bij tenders en ben dan vooral bezig met het maken van calculaties. Daar komen vaak extra zaken bij, zoals bijvoorbeeld het opzetten van de grondbalans. Ik breng dan in kaart welke grondstromen er vrijkomen op een project. De volgende dag kan het maar zo zijn dat ik word ingeschakeld bij het ontwerpen van bodem- en oeverbescherming voor een kade, of het coördineren van andere ontwerpen. Het begeleiden en uitvoeren van tenderontwerpen behoort tot mijn takenpakket.”

Nynke Nuus, Tender Engineer bij Van den Herik in Sliedrecht.

Van Lucht- en Ruimtevaart-techniek naar Offshore en Dredging Engineering

Op de middelbare school koos Nynke een profiel waarmee ze voor de toekomst alle opties open kon houden. “Daarna werd het de TU Delft voor mij. Mijn Bachelor deed ik in Lucht- en Ruimtevaart Techniek. Van daaruit begon ik aan mijn Master Offshore en Dredging Engineering. Eigenlijk hebben die twee richtingen wel raakvlakken, het fascineerde me hoe je op moeilijke locaties bijzondere dingen kunt doen”, legt Nynke uit.

Na haar afstuderen werd Nynke via een detacheringsbureau ingehuurd door Van den Herik. “Ik kwam binnen op de huidige functie. Van den Herik zocht uitbreiding voor het tenderteam, wilde de afdeling gaan opschalen (dit is een continu proces hier) en wenste meer diversiteit binnen de gelederen. Het leuke aan mijn werk is de variëteit in werk en onderwerpen, naast de korte communicatielijnen die hier gehanteerd worden. De organisatie is open, transparant en prettig, de projecten waaraan ik mag werken zijn interessant.” Hoe zit het met het ‘gebak trakteren’, willen we weten. Nynke lacht en legt uit: “Het is hier een ongeschreven regel dat je bij de eerste tender die je aanneemt op gebak trakteert. Door de corona situatie is dat er echter nog niet van gekomen. Misschien zijn ze het hier vergeten als de coronacrisis voorbij is, maar ik vrees van niet.”

Een vrouw in een mannenwereld

Met een jaar lang artikelen over vrouwen in de GWW achter ons, willen we als vakblad toch ook van Nynke graag weten hoe het is als vrouw in een (nog wel) mannenwereld. “Ik merkte tijdens de studie al hoe de verhoudingen lagen. Per 100 studenten waren er gemiddeld 90 mannelijk en 10 vrouwelijk. Dat zegt op zich al iets, echter… het interesseert me niet. Ik doe mijn werk en weet waarover ik praat, ik word gewaardeerd en tel hier gewoon mee net als ieder ander. Dat neemt echter niet weg dat ik het af en toe prettig vind om even met vrouwelijke collega’s onder elkaar te zijn hier.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%