Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw type schudzeef voor recyclingsector

Nieuw type schudzeef voor recyclingsector

Van Herwijnen Machinery toont Pronar noviteiten tijdens Demodag

Van Herwijnen Machinery B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de in- en verkoop van nieuwe recyclingmachines. Binnen Nederland heeft het bedrijf het importeurschap van twee hoogwaardige recyclingmerken. Met Pronar en Sandvik voorziet Van Herwijnen Machinery Nederland van een volledig productgamma aan recyclingmachines. 

Pronar

Sinds 2015 is Van Herwijnen Machinery importeur van Pronar recyclingmachines in Nederland. Pronar is een erkende fabrikant uit Polen. Met ruim 120.000 vierkante meter fabrieksoppervlak, hypermoderne bewerkingsmachines en meer dan 3.000 werknemers is Pronar in staat om kwalitatief hoogwaardig materieel te leveren: trommelzeven, diverse soorten verkleiners (zoals enkel- en dubbelwals schredders), sneldraaiers, compostomzetters en rupsmobiele transportbanden.

De laatst ontwikkelde Pronar MPP3812s schudzeef, die vanaf januari 2023 in serieproductie gaat. Rechts de MPT24/1, een rupsmobiele transportband.

Sandvik

Daarnaast is Van Herwijnen Machinery sinds 2018 importeur van Sandvik Mobiles Recycling Machines binnen Nederland. Sandvik is van oorsprong een Zweeds merk, dat de recyclingmachines bouwt in Noord-Ierland. Voorheen onder de naam Extec, wat later is overgegaan in Sandvik. Het betreft één van de langst bestaande merken en dat zie je terug in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de machines. Sandvik mag dan ook zeker gezien worden als een topleverancier van recyclingmachines, die het verschil maakt door middel van kennis en ervaring. Het assortiment Sandvik recyclingmachines bestaat uit schudzeven, fijne fractie schudzeven en diverse soorten puinbrekers, zoals kaakbrekers, rotorbrekers en kegelbrekers. 

De Pronar MPB 18.47 Basic, dit is een basisuitvoering trommelzeef. Doet hetzelfde als een gewone MPB 18.47, maar is een stuk goedkoper.

Primeur

Eigenaar Jimmy van Herwijnen: “Het is bijzonder voor ons dat Pronar nu ook uitwijkt naar de markt van puinbrekers en schudzeven. In 2023 komt deze fabrikant met een puinbreker op de markt. De eerste Pronar MBA 3812 schudzeef was vorige maand als primeur te bewonderen op onze demodag. Het mooie van de samenwerking met Pronar is dat ze onze kennis gebruiken in het ontwerpen van nieuwe machines. Onze praktijkervaringen in het gebruik van de schudzeefmachines van Sandvik hebben wij mee kunnen nemen bij het ontwerpen van deze nieuwe machine door Pronar, waar wij vanaf het begin af aan nauw en actief bij betrokken zijn geweest.”

Demodag

De nieuwe MBA 3812 schudzeef wordt eind dit jaar gelanceerd en vormt een van de trekpleisters op de stand van Pronar tijdens Bauma 2022. Logisch dus dat de machine ook veel bekijks trok op de Demodag van Van Herwijnen Machinery op zaterdag 17 september. Op die dag werd op de locatie van Bouwstoffenhandel de Rieverensprong in Papendrecht met in totaal acht modellen de complete range recyclingmachines van Pronar live gedemonstreerd.

Van Herwijnen over de introductie van nieuwe zeefmachine: “Deze heeft alle testfases meer dan succesvol doorstaan, waarbij alle kinderziekten zijn overwonnen. Voor ons vormde de Demodag hét moment om de MBA 3812 schudzeef te introduceren. Daarnaast was er nog een andere primeur van Pronar te bewonderen, en wel de MRW 2.75G. Als noviteit beschikt deze nieuwe dubbelwals shredder van Pronar over een unieke wisselcassette van de walsen. Dit unieke product is bij De Rivierensprong voor het eerst gedemonstreerd in puin, iets wat zeer bijzonder is.”

De Pronar MRW 1.300G enkelwals voorverkleiner in combinatie met de Pronar MPB 20.55 trommelzeef. Hier wordt groenafval verkleind en direct gezeefd.

Groter marktaandeel

Van Herwijnen vervolgt: ”Van Herwijnen Machinery B.V. neemt een steeds groter marktaandeel in Nederland in en is sinds vorig jaar marktleider met de Pronar trommelzeven.” In de Benelux draaien momenteel meer dan 150 trommelzeven van het merk, waar Van Herwijnen heel trots op is. “Onze kracht zit in het tevredenstellen en houden van onze klanten. Wij hechten enorm veel waarde aan de service die wij aan klanten verlenen en investeren hier veel in. Omdat we een klein bedrijf zijn, dat werkt met korte lijnen, zijn we in staat om snel te schakelen en hiermee maken we echt het verschil. Als je eenmaal klant van ons bent, blijf je klant. Tevreden klanten houden en behouden, dát is onze missie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.