Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw systeem voor langdurig onderhoudsvrij asfalt

Nieuw systeem voor langdurig onderhoudsvrij asfalt

Vooral binnen de bebouwde kom is asfaltonderhoud voor wegbeheerders een steeds groter wordende uitdaging. Hoe beperk je overlast voor de omgeving, voldoe je aan de wensen van weggebruikers, voldoe je aan milieueisen en blijven de kosten ook nog eens binnen de perken? Met PenTack M heeft BMI Esha een systeem voor asfaltonderhoud ontwikkeld dat rekening houdt met deze aspecten. Na behandeling met het levensduurverlengende product is de weg jarenlang onderhoudsvrij en bestand tegen hoge temperaturen. En tijdens de uitvoering is de verkeershinder minimaal. 

Hoog gemodificeerde, verjongende bitumenemulsie

PenTack M is een hoog gemodificeerde, verjongende bitumenemulsie die met speciaal sproeimaterieel op de verouderde en rafelende asfaltverharding wordt gesproeid. Direct daarna wordt het geheel met een speciale mix van fijne mineralen afgestrooid. In een tijdbestek van circa 1 uur kan de weg weer vrijgegeven worden voor het verkeer en is de weg voor jaren vrij van onderhoud. Onderzoek door onafhankelijke laboratoria toont aan dat toepassing van het materiaal de levensduur van asfalt verlengt. Het hoog gemodificeerde bitumen van PenTack M en de snelle afstrooiing van het wegdek, creëert een blijvende mastiek, schrale oneffenheden zijn blijvend gevuld. Naast deze bijzondere eigenschappen is PenTack M bestand tegen hoge temperaturen. Tot wel 60° Celsius kleeft het materiaal bijvoorbeeld niet aan banden. 

In eigen beheer ontwikkelde sproeiwagen sproeit Pentack M in de juiste samenstelling en dosering op het wegdek.

LVO-maatregel

Meer dan twintig jaar geleden introduceerde BMI Esha levensduurverIengend asfaltonderhoud in Nederland. Met PenTack, een bitumineus asfaltverjongend systeem, is aangetoond dat het voorkomen van schade aan wegen veel effectiever en voordeliger is dan het achteraf herstellen van schade. PenTack is als LVO-maatregel door Rijkswaterstaat gevalideerd en wordt op grote schaal toegepast. Nu introduceert BMI Esha PenTack M.

Over BMI Esha

Bitumen is essentieel voor het binden, afdichten en beschermen van asfalt. Esha Infra Solutions heeft ruim negentig jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verwerking van bitumineuze producten. Dat zie je terug in de oplossingen voor de aanleg en het onderhoud van asfalt en civiele kunstwerken, die het bedrijf aan vele landen in Europa levert. Altijd functioneel, innovatief en duurzaam. BMI Esha beschikt over een eigen R&D Center en werkt samen met diverse partijen in de markt. BMI Esha vertegenwoordigt de civiele tak van BMI Group in Nederland. BMI Group is de grootste producent in Europa van dakbedekking, maar ook van toonaangevende waterdichte oplossingen voor civiele projecten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.