Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw procedé voor bermverharding

Nieuw procedé voor bermverharding

Specialist in grondstabilisatie Terrastab is ook aanwezig op de Infratech 2019. Op stand nummer 1.100 staat het bedrijf met hun allernieuwste uitvinding, een machine voor bermstabilisatie. Terrastab is gespecialiseerd in grondstabilisatie. Daarbij gaat het om het opwaarderen van onbruikbare bodemmaterialen, die hergebruikt worden als fundering voor civieltechnische toepassingen. Voor de ondergrond van fietspaden en windmolenparken tot die van dijken in het kader van dijkversterking.

Accountmanager Erwin Bonestroo: “Wij zijn met onze ontwikkelingen zo ver dat we als enige in Nederland nagenoeg alle bodemproducten een nieuwe constructieve functie kunnen geven. Daarvoor mengen we bodemmateriaal met bindmiddelen en speciaal door ons ontwikkelde additieven, zodat het materiaal weer hergebruikt kan worden. Hierbij is de werkwijze altijd hetzelfde, maar de bindmiddelen steeds anders, afhankelijk van het bodemmateriaal en de functie.” 

Werkwijze is tijd- en kostenbesparend
Van tevoren voert Terrastab in het eigen laboratorium bodemonderzoek uit om te bepalen welke van de bindmiddelen en additieven nodig zijn om met de bodem te mengen en de juiste waarde te halen. Bij de juiste samenstelling zet de firma gespecialiseerde medewerkers in, die met behulp van machines van Terrastab, zorgen voor het stabiliseren en verdichten van de betreffende bodem. Deze methode werkt niet alleen tijd- en kostenbesparend, maar is ook gunstig voor de omgeving, omdat er circa 80 procent minder transportbewegingen hoeft plaats te vinden. 

Innovatief procedé
En de ontwikkelingen staan niet stil. Onlangs heeft het bedrijf een nieuw procedé ontwikkeld voor bermstabilisatie. “Door het bermmateriaal hiermee te behandelen, creëren we een stijve fundering voor grasbetonblokken waardoor die 10 tot 15 jaar verzekerd blijven liggen. Dit scheelt in onderhoud van zowel bermen als asfalt. We hebben hiervoor zelf een machine gebouwd, die we op de komende Infratech laten zien”, besluit Bonestroo.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.