Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw op de markt: lithiumvrije vetten
Een opgebouwd Twin automatisch smeersysteem.

Nieuw op de markt: lithiumvrije vetten

Automatische smeersystemen

Wist u dat automatische smering de veiligheid verhoogt en de kosten verlaagt? Niet alleen bespaart het flink op onderhoud, ook het aantal benodigde manuren neemt significant af. Bovendien kan men sinds kort met lithiumvrije vetten werken, waardoor het milieu minder belast wordt. Alle reden dus om eens na te denken over een overstap van handmatige naar automatische smering van uw machines.

Groeneveld-BEKA is een van de eersten die deze lithiumvrije vetten op de markt brengt. Theo Knijf is werkzaam als managing director bij deze leverancier van automatische smeersystemen en olie-management en zegt: “In januari hebben wij deze lithiumvrije vetten op de markt gebracht. Alle smeermiddelen komen uiteindelijk in het milieu terecht. Lithium is een zwaar metaal dat zeer belastend is voor het milieu. Bovendien is de winning van dit metaal zeer vervuilend.”

Onder de naam GreenLube levert Groeneveld-BEKA een compleet programma hoogwaardige smeervetten.

Rendement automatische smering

Automatische smering van onderdelen als lagers, pennen en bussen bespaart ten opzichte van handmatige smering veel werkuren. Een bijkomend, maar niet te onderschatten voordeel is dat de machine of installatie tijdens het gebruik gesmeerd wordt. “Tal van testen hebben uitgewezen dat het eindresultaat van smering bij een draaiende machine veel beter is dan bij een stilstaande machine. Dit verlengt de levensduur en vermindert het onderhoud. Nog een voordeel is dat er minder vet gebruikt wordt. Handmatig gebruikt men toch altijd nét iets te veel en op jaarbasis praat je dan al snel over enkele kilo’s. Dat is kostbaar en slecht voor het milieu.”

Kwaliteitsverschil smeersystemen

Groeneveld-BEKA is ontstaan uit de fusie tussen twee gerenommeerde bedrijven en daarmee geëvolueerd tot de tweede wereldspeler op deze markt. Ze onderscheiden zich met technieken die op zaken als temperatuurbestendigheid en viscositeitbewaking een groot verschil maken. “Dankzij de fusie en onze gespecialiseerde monteurs hebben we bovendien alles in huis als het op smering aankomt. Van eenvoudige en budgetvriendelijke tot zeer complexe systemen. We produceren en installeren alles zelf, voertuigen in constructie en transport, maar ook bruggen, sluizen en stationaire installaties. Passend bij onze totaaloplossing bieden we onze eigen hoogwaardige smeervetten aan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.