Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw kennistheater op RioleringsVakdagen 2019

Nieuw kennistheater op RioleringsVakdagen 2019

Omgaan met klimaatveranderingen, stresstesten, sleufloze technieken en digitalisering zijn onder andere actuele thema’s die van groot belang zijn in de rioleringssector. Door deze thema’s te verwerken in het nieuwe, goed gevulde RioleringsVakdagen Theater wordt voldaan aan de expliciete wens van de bezoeker om meer kennissessies te kunnen volgen. De beursorganisatie werkt toe naar een toekomst waarin de beurs een totaalplatform wordt voor de branche waarbij netwerken centraal staat, zaken kunnen worden gedaan en bezoekers op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen en thematieken.

Thema’s in het RioleringsVakdagen Theater
Aankomende editie resulteert dit in het RioleringsVakdagen Theater met op dinsdag het thema: verwaarding van grondstoffen uit het riool, op woensdag: de toekomst van onderhoud en inspectie en op donderdag: rioleren in de klimaatadaptieve stad. Door diverse partners uit de branche, onder andere Stichting IKN (Innovatie Kenniscentrum Nederland) en IKT (Instituut voor ondergrondse infrastructuur) worden deze sessies ingevuld. Stichting IKN bezet tevens met een aantal van hun leden de IKN Straat. Stichting IKN is een samenwerkingsverband dat zich richt op het verzamelen, ordenen en delen van kennis van de afvalwaterketen. Met speciale aandacht voor innovaties en decentrale oplossingen rond stedelijk afvalwater.

Aandacht voor afvalwatertransport
Deltares brengt op woensdag 20 maart voor de CAPWAT Community of Practice een actueel kennisprogramma speciaal voor de afvalwatertransport professional. De Community of Practice is ontstaan uit het CAPWAT onderzoeksproject (2004 – 2010, CAPaciteitsverliezen in afvalWATerpersleidingen) waarin de mechanismen voor het ontstaan, stagneren en afvoeren van gasbellen in afvalwaterpersleidingen zijn onderzocht. Het CAPWAT-project heeft zeer veel nieuwe kennis opgeleverd over het robuust en efficiënt ontwerpen en beheren van afvalwaterpersleidingen met betrekking tot hydraulische aspecten.

Nieuw! Fitterijdemonstraties
Tevens worden deze editie voor het eerst fitterijdemonstraties gegeven door de fitterijteams van Waternet en Waterbedrijf Groningen. De Commissie Fitterijwedstrijden (Koninklijk Nederlands Waternetwerk) werkt samen met beursorganisator Easyfairs en geeft de teams extra trainingsmogelijkheden voor de tweejaarlijkse nationale kampioenschappen tijdens de Amsterdam International Water Week.

Meer over RioleringsVakdagen
De exposanten van RioleringsVakdagen presenteren innovatieve producten op het gebied van hemelwaterafvoer en -opvang en toepassingen/diensten voor het aanleggen, inspecteren, renoveren, repareren en reinigen van riolering en rioolwaterzuiveringsinstallaties. Voornamelijk gemeentes, provincies, waterschappen, aannemers en de GWW sector komen de beurs bezoeken. RioleringsVakdagen wordt deze editie wederom in combinatie met Aqua Nederland Vakbeurs georganiseerd. Er komen ongeveer 9.500 professionals op RioleringsVakdagen en Aqua Nederland Vakbeurs af.

Beide vakbeurzen zijn gratis te bezoeken. Meer informatie: www.aqua-vakbeurs.nl en www.rioleringsvakdagen.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.