Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Nieuw funderingsmateriaal maakt duurzaamheidscirkel rond

Foto-2—Van-de-Beeten
De menginstallatie in bedrijf.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Van de Beeten/Heros Sluiskil

27 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Alles valt en staat anno 2022 met het behouden van een leidende marktpositie in duurzaamheid. Bij het multidisciplinaire aannemingsbedrijf Van de Beeten uit Veghel weten ze daar niet alleen alles van, ze handelen er ook naar. Het meest actuele bewijs daarvan is de introductie van Optiblend®, een innovatief, veelzijdig en verantwoord circulair funderingsmateriaal dat samen met grondstoffenproducent Heros Sluiskil werd ontwikkeld.

Met het duurzame Optiblend® maken Van de Beeten en Heros de cirkel rond. “Naast water en cement bestaat dit product uit hoogwaardige secundaire reststoffen”, zegt Linda Blommaert, marketing- en communicatiemanager binnen Heros Sluiskil. “Tegelijk is Optiblend® prima geschikt voor hergebruik. Daardoor sluit deze vinding naadloos aan bij het wensenpatroon van bouw- en infrabedrijven die hun projecten steeds vaker met minder primaire grondstoffen en materialen wensen te realiseren. Met Granova® van Heros als grondstof en Optiblend® als eindproduct spelen we gericht in op deze trend.”

Toepassing Optiblend® in een project.

Voordelen

Maar daar blijft het niet bij. Als alternatief voor traditioneel funderingsmateriaal biedt Optiblend® namelijk nog veel meer voordelen. “Allereerst is het oersterk en staat het voor een grote draagkracht”, vertelt Niels Schellekens, bedrijfsleider namens Van de Beeten. “Daardoor kan de dikte van verhardingslagen en betonvloeren aanzienlijk worden gereduceerd, zodat gebruikers de inzet van Optiblend® ook in hun portemonnee ervaren. Verder is het geschikt om druk- en treksterkte op te nemen bij minder draagkrachtige ondergronden. Rijplaten heb je tijdens de bouwfase dus nauwelijks nodig.”

Breed toepasbaar

De plus- en winstpunten maken Optiblend® tot een ideale toepassing tijdens tal van bouw- en infrastructurele projecten. “Daarbij kun je denken aan wegen, bedrijfs- en parkeerterreinen, fietspaden, ophogingen, bedrijfshallen en vloerverhardingen in logistieke centra”, somt Schellekens op. Bovendien kies je met Optiblend® voor een zeer betrouwbaar product. Zo worden de secundaire minerale grondstoffen door Heros uitvoerig getest en vervolgens gecertificeerd. Eenmaal aangekomen op de projectlocatie tekent Van de Beeten voor een vakkundige verwerking ervan. “We mengen de grondstoffen samen met water en cement volgens een gecertificeerd recept in onze eigen menginstallatie. Dat gebeurt geheel computergestuurd. Daardoor zijn de verhoudingen van de ingrediënten continu in balans en tot op de procent nauwkeurig gedoseerd, waardoor we een constante kwaliteit van het eindproduct borgen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht