Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuw design cutter dredger: multifunctioneel en tot 15 meter diep!
Bell Cutter Dredger 250-M: een multifunctionele baggermachine met een zuig- en snijdiepte tot 9 of tot 15 meter.

Nieuw design cutter dredger: multifunctioneel en tot 15 meter diep!

De nieuwste ontwikkeling van Bell Dredging Pumps is de Bell Cutter Dredger 250-M. De M, van Multifunctioneel, dankt hij aan het feit dat er maar liefst drie baggerkoppen geïnstalleerd kunnen worden voor allerlei verschillende grondsoorten. Daarnaast heeft deze baggermachine een zuig- en snijdiepte tot 9 of tot 15 meter. Thijs van den Outenaar, sales engineer bij Bell Dredging Pumps, vertelt over het nieuwe design.

Knappe koppen

“De BCD 250-M is verkrijgbaar in een diesel aangedreven of volledig elektrisch uitgevoerde variant. Met een totaal vermogen van 405 kW is het mogelijk een baggercapaciteit van 1.250 m3 per uur aan water en vaste stoffen te behalen. Maar wat de machine zo multifunctioneel maakt, zijn de drie baggerkoppen. Zo is er de waterjet ondersteunde snijkop voor compacte lagen zand en klei. De waterjet ondersteunde dubbele snijkop met dubbele snijkracht voor nog hardere materialen, en de zandkop, tevens voorzien van water jet nozzles voor losse materialen zoals slib, los zand en grind. Zo kan nagenoeg elke ondergrond aangepakt worden met één machine.”

Dankzij de drie baggerkoppen, is geen enkele ondergrond te lastig voor de BCD250-M en kan er efficiënt gebaggerd worden.

Grote voordelen

“Maar er zijn meer voordelen”, vervolgt Van den Outenaar: “De baggerpomp zelf bevindt zich onder water in plaats van in de machinekamer, waardoor je een lagere weerstand in de zuigbuis hebt en daardoor een hogere productie kunt behalen. Ook loopt de persleiding niet meer door de machinekamer en is deze eenvoudiger te vervangen wanneer dat nodig is. De ruime klimaat gestuurde cabine heeft een breed zicht en aan boord bevindt zich een niet-nucleaire dichtheidsmeter die de exacte productie van vast materiaal van de BCD250-M berekent. Met behulp van het Bell Sounder Systeem kan een survey van de bodem gemaakt worden welke wordt ingeladen op de aanwezige Bell Dredge Computer zodat goed in beeld gebracht wordt waar je moet zijn.”

Op een diepte van 9 en 15 meter 

Deze configuratie kan bovendien tot 9 meter diepte, of de verlengde versie zelfs tot 15 meter diepte baggeren. “Dat zie je niet veel”, vertelt Van den Outenaar. “Voor een schip van deze klasse is het echt uniek zo diep te kunnen cutteren.” Van den Outenaar legt uit dat dat te maken heeft met het ontwerp van de pontons en de cutter ladder van de machine. “Deze zijn dusdanig sterk uitgevoerd waardoor deze grotere cutterdieptes bereikt kunnen worden.” Van den Outenaar besluit: “Onze nieuwste cutter dredger is geschikt voor zoet en zout water, in elke bagger- of mijnbouwtoepassing, diesel gedreven of volledig elektrisch en is zeer nauwkeurig in het berekenen van de exacte productie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.