Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
New kids on the block in grond-, weg- en waterbouwsoftware

New kids on the block in grond-, weg- en waterbouwsoftware

Tegenwoordig hebben de meeste bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw hun administratie goed geregeld met behulp van softwareprogramma’s. In het veld is dat niet zo, daar wordt vaak nog gewerkt met excel, pen en papier. Dit kan ook anders.

In 2017 kwam Cleverdesk op de markt. Dit is een projectplanning softwareprogramma dat ontwikkeld is door Idee101, drie jonge ondernemers die in 2012 begonnen met het maken van webdesign en online software op maat. Daarnaast gingen ze voor twee klanten in de grond-, weg- en waterbouw standaard urenregistratie- en materieelmodules ontwikkelen en bouwen passend bij deze sector. “Dat was nodig ook”, vertelt Maarten Overeem, medeoprichter/-directeur van Idee101. “De meeste GWW-bedrijven hebben hun administratie goed geregeld met behulp van financiële software. In het veld is dat anders, daar werken ze vaak nog met excel, pen en papier.“ Een planningmodule volgde en de softwarepakketten breidden zich verder uit. In 2017 werd de naam Cleverdesk geïntroduceerd. Overeem: “Toen moesten wij, new kids on the block, opeens opboksen tegen gerenommeerde namen. Intussen zijn we uitgegroeid tot een bureau met 10 medewerkers.”

Deze foto is genomen tijdens de laatste relatiedag, in oktober 2019.

Duizenden gebruikers

De zaken gaan goed. Met Cleverdesk werken ondertussen al tientallen bedrijven en duizenden gebruikers. Cleverdesk biedt de GWW-sector een platform voor digitalisering van de hele operatie. Van projectplanningen tot urenregistraties en werkbonnen. Mensen in het veld kunnen hun uren, declaraties en kilometervergoeding via hun eigen ‘devices’ registreren. Daarnaast is er een materieelmodule waaraan ook arbeidskracht gekoppeld kan worden en waarbij scanoplossingen eveneens mogelijk zijn. “We richten het zo in dat het voor alle GWW-bedrijven werkt, ondanks de vele verschillen daartussen. Je krijgt wel onze mensen en service erbij. Ook zorgen we ervoor dat alles zo snel mogelijk functioneert”, aldus Overeem. 

Idee101 is altijd met innovatie en vernieuwing bezig.

Toekomstgericht

“Wij zijn positief over de toekomst”, gaat hij verder. “Door de klimaatverandering blijft er de komende tijd veel werk in de GWW en is digitalisering hard nodig. Daarnaast proberen we altijd met een innovatieve blik naar de toekomst te kijken. We werken volledig papierloos en beheren een eigen bos in het arboretum in Assen. Voor iedere nieuwe klant planten we hier een boom. Dit bos zijn we slim aan het maken door overal sensoren te plaatsen. Hierdoor is te zijner tijd een virtueel bos op onze website te zien”, besluit Overeem.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.