Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nederlandse sloopkracht manifesteert zich in Azië

Nederlandse sloopkracht manifesteert zich in Azië

Raffinaderij in Singapore valt ten prooi aan recyclingmaterieel van Saes

Wie denkt dat het woord ‘International’ in Saes International BV een hol begrip is, heeft het mis. De ontwikkelaar en leverancier van uitrustingsstukken voor de recyclingsector is al vaker in het nieuws gekomen vanwege de verre landen waar hun materieel toegepast wordt. 

Een indrukwekkende line-up aan machines staat klaar in Weert om de reis naar Singapore te maken.

Van Vliet Sloopwerken BV is zo’n trouwe klant van Saes die met succes het betrouwbare materieel in den verre inzet. Zo ook op een megasloopproject dat Van Vliet momenteel uitvoert in Singapore. Saillant detail: niet alleen het materieel van Saes vindt zijn weg naar Azië, ook de service die Saes levert trekt zich niets aan van internationale grenzen. Een gesprek met Erwin Broens (directielid Saes International), Carlo Laauwen (CEO Van Vliet Sloopwerken) en Saes-monteur John, die assistentie op locatie heeft verleend.

Deze LaBounty MSD 2500 sloopschaar is helemaal klaar voor het betere sloopwerk in Singapore.

Werken aan CO2-reductie

Carlo Laauwen legt uit wat de opdracht in Singapore behelst: “In opdracht van een multinational haalt Van Vliet daar een groot deel van een raffinaderij weg. Daarvoor in de plaats gaat de opdrachtgever nieuwe raffineerinstallaties bouwen, die vele malen milieuvriendelijker zijn dan wat er stond. Dit alles in het kader van voorgenomen CO2-reductie.” De opdracht is omvangrijk en complex, een kolfje naar de hand van Van Vliet, dat gewend is om te werken in landen met andere culturen en verschillende klimatologische omstandigheden.

“Waar we ook werken, en dat zijn op dit moment ongeveer zeven landen, daar kan de opdrachtgever genieten van ons efficiënte sloop- en recyclageproces. Onze recyclagegraad zit constant tussen de 96% en 98%. De reden dat we dit kunnen waarmaken komt door onze eigen expertise en het feit dat we betrouwbaar materieel inzetten. Dan heb je meteen de reden te pakken waarom we dit soort werk met materieel van Saes uit Weert doen.”

Voor Van Vliet is de opdracht in Singapore een van de grootste in de historie van het sloopbedrijf. “We zitten er met 30 man op de klus, waarvoor zes jaar is uitgetrokken. In ons team bevinden zich Nederlanders, mensen uit het Verenigd Koninkrijk en een aanvulling bestaande uit Aziatische vaklieden.”

Tegen deze brute kracht is geen raffinaderij opgewassen.

Gemodificeerde machines

Nog een reden om voor Saes te kiezen: Van Vliet werkt met gemodicifeerde machines. “Saes is technisch zo goed onderlegd en flexibel, dat zij de machines geheel naar onze wensen en eisen kunnen aanpassen”, vervolgt Carlo. “Ook het verrichten van onderhoud geschiedt voortreffelijk. En zijn er onverhoopt calamiteiten, dan komt monteur John zo snel als haalbaar is naar ons toe, al staan we in de rimboe.”

Daar voegt John aan toe: “Ik ben als technische man bij Saes bijna altijd degene die naar het buitenland gestuurd wordt. Wat ik standaard meeneem op reis zijn mijn werkkleren en een goed humeur. In Singapore heb ik geholpen met de opbouw en controle van de machines en is door mij het laatste onderhoud verricht. Zo heb ik bijvoorbeeld de airco’s extra bijgevuld, omdat het er nogal heet was. In totaal heb ik twee weken op locatie gezeten. De benodigde gereedschappen waren al meegestuurd in containers, met de machines en aanbouwdelen. Die containers zijn zeer efficiënt gevuld; aan alles is gedacht en ik grijp nooit mis. Je moet trouwens wel voor dit werk in de wieg zijn gelegd en het thuisfront – in mijn geval een vrouw en vier kinderen – moet achter het werk staan. Je bent toch wel hele periodes van huis tenslotte.”

Saes International heeft de machines uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van Van Vliet Sloopwerken BV.

Indrukwekkende line-up

Erwin Broens somt op welke machines en materieel er verscheept zijn vanuit Weert: “Er zijn een Hitachi ZX890 en twee Hitachi’s ZX870, een Liebherr R960 en een Sennebogen 830E (overslagkraan) geleverd, samen met LaBounty materieel, te weten de MSD4500, MSD 3000 en MSD 2500. Daarnaast nog een Epiroc EC140 sloophamer. Alles netjes in het wit gespoten, zoals in de nieuwe huisstijl van Van Vliet.” Al met al een indrukwekkende line-up aan machines en sloopwerktuigen. John zegt tot besluit: “Alles ging tiptop voorbereid naar Singapore. Eenmaal daar heb ik nog een paar aanpassingen gedaan in de besturing. Er zit verschil in tussen wat Nederlanders, Engelsen en Aziaten gewend zijn. Iedereen kan nu vertrouwd, tevreden en snel werken met de machines.”

Klaar om bij de sloopwerf afgeleverd te worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.