Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nederlandse cameratechnologie bewaakt Tsjechische snelwegtunnels

Nederlandse cameratechnologie bewaakt Tsjechische snelwegtunnels

Videobewakingsspecialist Siqura heeft speciaal ontwikkelde camera’s en software geleverd voor een geïntegreerde beveiligingsoplossing in drie belangrijke verkeerstunnels in Tsjechië. De modernisering van de beveiligingsoplossing was onderdeel van een grootschalige renovatie van de Valík-, Klimkovice- en Husovicetunnels.

Drie uitermate belangrijke tunnels voor het verkeer in Tsjechië

De Valíktunnel is 380 meter lang, heeft tweerichtingsverkeer en ligt op de D5-snelweg. Deze snelweg, die in 2006 werd geopend, leidt het verkeer rond de stad Pilsen.

De Klimkovicetunnel, die in 2008 in gebruik is genomen, ligt op de D1-snelweg tussen Bílovec, Ostrava en Rudná in de buurt van het stadje Klimkovice. De verkeersbewaking in de tunnel wordt uitgevoerd door het Centrum voor snelwegbeheer en -onderhoud in Ostrava.

De Husovicetunnel dateert uit 1998. Het is een verkeerstunnel in de stad Brno, die respectievelijk deel uitmaakt van de I/42-weg en de stadsring rond Brno (VMO).

Sinds juli 2019 is de technologie in deze laatste tunnel volledig gemoderniseerd (beveiliging, verlichting, airconditioning, bewakingssystemen). Ook de bewaking in de eerste twee tunnels is vernieuwd.

XCU fusion & Traffic Upright PTZ

Voor dit project heeft Siqura voorgesteld om de XCU Fusion- en TrafficPTZ-camera’s te gebruiken. De XCU Fusion is een robuuste camera met tweevoudige beeldweergave (thermisch/optisch) voor veeleisende omgevingen. De camera is dubbel beschermd tegen corrosie, omdat hij volledig is gemaakt van roestvrij staal (316L)  met poedercoating. De behuizing is hermetisch afgesloten voor water en stof.

De TrafficPTZ Ultimo (TPU) is een zeer nauwkeurige, volledig uitgeruste netwerk-PTZ-camera die beelden van hoge kwaliteit levert. Door de geïntegreerde 30x optische zoom, de tweevoudige led-verlichting en de ingebouwde beeldstabilisatie is de camera ideaal voor toepassingen in het verkeer. De camera werkt zowel overdag als ’s nachts en is zeer eenvoudig te bedienen.

Strakke deadline

Bij deze aanbesteding moest er rekening gehouden worden met een strakke deadline, waarbij vertragingen onacceptabel zijn. Ondanks de korte termijn heeft Siqura de projecten alle drie op tijd geleverd en haar partner tijdens het logistieke proces en de installatie ondersteund en voortdurend commerciële en technische hulp geboden.

Zara van Vliet, International Sales Manager bij Siqura B.V., was verantwoordelijk voor de uitvoering van het project: “We zijn erin geslaagd om de camera’s, bijbehorende software en apparatuur te leveren binnen de gevraagde beperkte doorlooptijd. Na de voltooiing van de technische fase in september 2019 ging een uitgebreide testperiode van start die inmiddels ook is afgerond.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.