Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmateriaal & bouwmachines
NDO-Nederland: niet-destructieve onderzoeken voor elke mkb’er die zekerheid wil
Niet-destructief onderzoek van NDO-Nederland geeft elk midden en klein bedrijf dat met metaal werkt, zekerheid en duidelijkheid over de kwaliteit van een lasverbinding, reparatie of andere metaalbewerking.

NDO-Nederland: niet-destructieve onderzoeken voor elke mkb’er die zekerheid wil

Daar waar Inspecto Visio Group zich richt op grote corporate organisaties (en daarmee de opdrachtgever van het mkb bedient), wil dochteronderneming NDO-Nederland echt de weg naar het mkb bewandelen. “Binnen het mkb zijn er net zo goed vragen over de inzet van niet-destructief onderzoek”, zegt Wolter van der Zee, directeur van NDO-Nederland. “Reden om het los te trekken en NDO-Nederland op te richten. Elk midden en klein bedrijf dat met metaal werkt en zekerheid en duidelijkheid wil hebben over de kwaliteit van een lasverbinding, reparatie of andere metaalbewerking, kan bij ons terecht.”

Oordeelloos

Werken met metaal is fantastisch, maar er staat vaak ook flink wat op het spel. Dus moet het goed zijn en het moet gecontroleerd worden. “Duidelijkheid scheppen in de status van het materiaal en de lasverbindingen, dat is waar wij ons binnen NDO-Nederland op richten”, legt Van der Zee uit en voegt daaraan toe: “Dat doen we compleet oordeelloos. Wij testen om te bepalen of het goed is gedaan, of hoe je het een volgende keer beter kan doen.” 

Er zijn verschillende vormen van niet-destructief onderzoek. Vanuit de bouw van windmolens op zee, ontwikkelde NDO-Nederland zelf het Ultrasoon boutspanningsonderzoek.

Snel en flexibel

Van der Zee legt uit dat er verschillende vormen van niet-destructief onderzoek mogelijk zijn. “Hiermee kunnen we in alle situaties helpen. We werken snel en vaak op locatie, wat tijd en geld bespaart, en denken altijd enkele stappen vooruit. Wanneer een standaard onderzoek niet kan, of wanneer een ander zegt ‘dat kan niet’, vinden wij een manier waarop het wél kan.” Zo ontwikkelde NDO-Nederland zelf het proefmeten en de ultrasone boutspanning. De laatste methode is ontstaan vanuit de bouw van windmolens op zee. 

Ontzorgen

“Uit de vele uitdagende projecten die we hebben gedaan en de certificeringen die we hebben gehaald, blijkt dat we goed zijn in wat we doen. Maar naast het scheppen van duidelijkheid in de status van het materiaal, willen we de klant op alle fronten duidelijkheid en zekerheid bieden.” Van der Zee licht toe: “Daarom werken we voor het mkb met een abonnementsvorm. Elke maand een vast bedrag, ongeacht of je de ene week nou 6 of 10 uur nodig hebt. Geen urenstaten meer om te controleren, geen variabele som meer die je mee moet nemen in het werk voor kostenpost NDO, want die zijn allemaal bekend. Flexibiliteit, helderheid en zekerheid, daar draait het bij ons om”, besluit Van der Zee.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.