Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Multifunctioneel voertuig voor emissieloos transport

Multifunctioneel voertuig voor emissieloos transport

Bij de dijkversterking Tiel – Waardenburg maakt bouwcombinatie Mekante Diek zoveel mogelijk gebruik van duurzame oplossingen. Voor het transport op en rond de bouwplaats werd een beroep gedaan op Riel Elektrische Voertuigen en op De Kock Machines. Het resulteerde in de levering van drie 100% elektrische 4WD-transportvoertuigen mét RDW-kenteken en volledig op maat geconfigureerd.

Riel Elektrische Voertuigen is het aanspreekpunt van Frisian Motors in Nederland voor onder andere de GWW-sector. “We zijn als het ware het verlengstuk van de fabriek”, zegt Sander Riel. De 100% elektrische transportvoertuigen worden in Nederland geassembleerd. “Dat maakt dat we heel eenvoudig klant-specifieke aanpassingen kunnen doen aan het voertuig. Zo hebben we laatst zelfs een ambulance laten bouwen en afgeleverd voor een klant op het project RedIIGreen in Rotterdam.” Mekante Diek heeft drie exemplaren besteld van de FM100, die via De Kock Machines uit Lienden zijn geleverd. “We leveren de voertuigen ook rechtstreeks en denken graag mee in optimalisaties.”

Frisian Motors produceert het FM-model in een zestal uitvoeringen, Mekante Diek heeft drie exemplaren besteld van de FM100.

4-zitter met 4WD

Frisian Motors produceert het FM-model in een zestal uitvoeringen. “Vijf daarvan lenen zich uitstekend voor inzet in de GWW”, weet Sander. “De voertuigen zijn licht van gewicht, leverbaar in een 2- of 4-zitsuitvoering en met 2WD of 4WD. Mekante Diek heeft gekozen voor de 4-zitter met 4WD, uitgevoerd met onder meer een gesloten cabine en een trekhaak. De drie lithium accumogelijkheden bezorgen het voertuig een range van 60 tot 100 kilometer. Opladen kan gewoon via 230 Volt. Helemaal leeg duurt het laden een uurtje of zes.” Volgens Sander zijn de elektrische transportvoertuigen momenteel een hot item in de GWW. “Er is veel vraag naar, met name vanwege de verregaande configuratiemogelijkheden én het officiële RDW-kenteken. Je mag er dus de openbare weg mee op. Veel grote infra-aannemers in Nederland hebben er al één of meerdere opgenomen in hun wagenpark of hebben er in bestelling staan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.