Lievense
01:30
11-12-2018

Multidisciplinariteit en marktverbreding onder een herkenbare naam

De advies- en ingenieursbureaus LievenseCSO en Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra zijn vanaf 1 september 2018 samengegaan onder de naam Lievense. “Een praktische oplossing en een ‘moedig besluit’ op basis van inhoudelijke marktontwikkelingen”, zegt directeur Eric van den Broek. “De markt vraagt om een multidisciplinaire aanpak; tegelijkertijd behouden wij onze lokale wortels, waardoor wij dicht bij de klant blijven staan.”

“De bouwsector is inhoudelijk sterk in ontwikkeling, met ketenintegratie, digitalisering en ‘legolisering’ als enkele sleutelwoorden. Integrale bouw, BIM-processen en prefabproductie vragen een sterkere rol van ontwerppartijen”, stelt Van den Broek. “Dat houdt in voor Lievense: nog meer voorin het ontwerpproces en nog dichter op de eindgebruiker. Het gebeurt weleens dat je pakweg bij vraag twee van je opdrachtgever al denkt te weten wat de beste oplossing is; dan zeggen wij: vraag dóór. Daarin leiden wij onze medewerkers al een aantal jaren op. Wij hebben gezocht naar meer slagkracht en multidisciplinariteit, met het samenvoegen van gereputeerde organisaties als Lievense en CSO – in 2013 al gefuseerd, en Bartels, waarmee wij in 2015 zijn samengegaan. Nu is het moment gekomen deze ontwikkelingen met een heldere bedrijfsnaam te bekrachtigen. Daarover hebben wij lang en zorgvuldig nagedacht, alternatieven in overweging genomen en wij zijn tot de conclusie gekomen dat een in de markt herkenbare naam de voorkeur heeft boven een nieuwe. Ik wil benadrukken dat ik het zeer moedig vind van de medewerkers van het voormalige Bartels dat zij hierin meegaan.”

Lievense
Eric van den Broek wil ‘herkenbare bedrijfscultuur, maar geen monocultuur’. (Beeld: Piece of Kate / Karin Lagerweij)

Solide basis
Anno 2018 staat er met Lievense een multidisciplinair, middelgroot advies- en ingenieursbureau voor bouw, infra, water en milieu, evenals een dienstverlener in uiteenlopende onderwerpen als energie-advies, constructief ontwerp, omgevingsmanagement, klimaatadaptatie, duurzaamheid, planologie en omgevingsrecht. Het bedrijf telt straks negen locaties verspreid over het land, waarvan de grootste in Nieuwegein gevestigd zal zijn en de statutaire vestiging in Breda. “De lokale wortels blijven uiterst belangrijk, voor klant en medewerker. Dat heeft te maken met bereikbaarheid en anderzijds dat digitalisering zorgt voor een minder locatiegebonden ontwerpproces”, zegt Van den Broek. “Wij willen een herkenbare bedrijfscultuur, geen monocultuur; maar wel dicht bij de klant staan. Tachtig procent van onze bouw- en infraprojecten wordt digitaal vormgegeven en dat zal zich nog doorontwikkelen, door middel van koppeling van systemen en de toename van het aantal BIMmende bouwers en ontwikkelaars.” Lievense staat te midden van haar stakeholders, als voorloper in dit proces. “Wij kunnen gehele projecten virtueel bouwen. Tegelijkertijd willen wij onze marktpositie verbreden, bijvoorbeeld in de wereld van de hoogspanningsinfra en de bouwfysica. Onze klanten vragen steeds meer multidisciplinariteit van ontwerppartijen, en Lievense gaat hierin mee. Zodat wij slagkrachtig in de markt staan. Met de nieuwe naam leggen wij een solide basis.”      

Tekst | Jan-Kees Verschuure

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

Next Urban kopiërenN31 Harlingen Gebr. Algra