Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Mulder Europe levert eerste elektrische “Direct-Drive” stationaire betonmixer aan Voorbij Funderingstechniek

Mulder Europe levert eerste elektrische “Direct-Drive” stationaire betonmixer aan Voorbij Funderingstechniek

Jos Schotanus en Hans Stok (Mulder) overhandigden deze symbolisch aan Rob de Graaff (Voorbij Funderingstechniek) door middel van een 1.5 meter lange bliksemschicht. Dit gebeurde op project A16 Rotterdam, waar Funderingscombinatie Voorbij Franki (FCVF) in opdracht van De Groene Boog (Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI ondernemingen Mobilis en Croonwolter&dros) de funderingswerkzaamheden verricht.

De leverancier van deze twee pareltjes, Mulder Europe, bouwt al decennia lang stationaire betonmixers voor op de bouwplaats. In de meeste gevallen worden deze mixers aangedreven door een dieselmotor via een hydraulisch systeem. In 2013 is Mulder gestart met het produceren van elektrisch aangedreven truckmixers, beter bekend onder de naam ECO-Drive. Het bijzondere aan deze nieuwe betonmixers is dat ze direct volledig elektrisch worden aangedreven. Dat wil zeggen dat de elektromotor direct op de tandwielkast gemonteerd is en dat hier geen dieselmotor en hydraulische aandrijving meer bij aanwezig is.

Een primeur, want Voorbij Funderingstechniek mag als eerste bedrijf deze stationaire elektrische mixer aan het werk stellen. Het gaat om twee mixers met een inhoud van 9 m3 die radiografisch of direct op de mixer kunnen worden bediend. Ze worden aangesloten op een 63 ampère stroomaansluiting en hebben dus geen CO2 en stikstof uitstoot!

Voorbij Funderingstechniek wil met zorg en aandacht voor de omgeving, maar ook voor de samenleving, op een verantwoorde en duurzame wijze projecten maken. Door de impact op de omgeving zo klein mogelijk te houden en de impact op de samenleving te optimaliseren. Het afgelopen jaar is de onderneming al overgestapt op HVO Blend 100% brandstof en heeft het de eerste stappen gezet om het machine- en materieelpark te elektrificeren. De aanschaf van deze eerste elektrische mixers is een belangrijke mijlpaal in de ambitie naar emissieloos funderen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.