Platform over civiele techniek & infrastructuur
Move Forward
Succesvol assetmanagement van A-Quin op de Botlekbrug.

Move Forward

A-Quin is een groeiend inspectie- en adviesbureau in de disciplines elektrotechniek, werktuigbouw, civiele techniek en assetmanagement. Het bedrijf profileert zich als adviseur en inspecteur voor vrijwel alle infrastructurele vraagstukken en schuift steeds verder op in de keten richting assetmanagement om Nederland veilig te houden. Een gesprek met directeur Mans Damen.

De brede productrange omhelst een heel aantal onderzoeken waarvoor klanten A-Quin benaderen. Denk hierbij aan de NEN 3140 of NEN 2767 toestandsinspectie, een NEN 1010 opleverinspectie of een SCIOS Scope 8 of 10 inspectie. “Een NTA 8220 inspectie volgens SCIOS Scope 10 bijvoorbeeld brengt brandrisico’s van elektrische installaties in beeld. Dit bewijs hebben bedrijven vaak nodig voor hun verzekering”, legt Damen uit.

Installatie-verantwoordelijke

Naast losse onderzoeken krijgt A-Quin steeds meer vragen van klanten om als installatieverantwoordelijke op te treden binnen hun bedrijf. “Hierbij leveren wij eindverantwoordelijkheid voor de elektrische installatie”, stelt Damen. “Onze kennis wordt hierbij gevraagd om de risico’s in kaart te brengen van een installatie en om teams binnen de betreffende organisatie aan te sturen. Het risicogestuurd uitvoeren van onderhoud houdt concreet in dat hierbij de risico’s in kaart worden gebracht en dat deze worden gekoppeld aan een verwachte levensduur. Door deze gegevens weer te koppelen aan een kostenanalyse levert dit relevante bedrijfsinformatie op voor organisaties in het kader van vervangen, repareren of door toch te investeren.” In feite is de rol van A-Quin hiermee uitgegroeid van het uitvoeren van losse NEN 3140 inspecties tot assetmanagement. “Regelmatig nemen wij de eindverantwoordelijkheid van een opdrachtgever over om technische installaties van een bedrijf in goede en veilige staat te houden.”

Het voltallige team van A-Quin in het Jardin d’émail in het Kröller Müller museum. Elk specialist op ons eigen gebied maar altijd met oog voor elkaar en met synergie tussen de disciplines binnen A-Quin.

Assetmanagement

De trend richting assetmanagement ziet Damen ook in de andere disciplines. “Van losse onderzoeken krijgen wij regelmatig een vervolg of doorstart naar een complexe bureaustudie die vaak deel uitmaken van een programmeringsinspectie. Onderzoeksresultaten worden geïnterpreteerd en omgezet naar advies. Hierbij wordt de volledige decompositie in kaart gebracht en op risico geclassificeerd, waarna de restlevensduur wordt bepaald. Hierbij maken wij ook de kostenanalyse inzichtelijk in de vorm van een definitieve objectrisicoanalyse, dat weer resulteert in onafhankelijk advies aan de opdrachtgever. Met de uitkomsten adviseren wij de opdrachtgever op bestuursniveau, waarna deze beslissingen kan nemen over het doen van investeringen of het nemen van beheersmaatregelen.”

Wij leveren kwaliteit en zijn onafhankelijk, benadrukt Damen. “Onze klanten kunnen van ons een totaaloplossing voor hun vraag verwachten. Dit doen wij altijd SAMEN met de klant. Met oog voor elkaar en altijd met oog voor veiligheid. Daarmee is de cirkel rond: wij zetten ons in om Nederland veilig te houden!” Meer weten? Bezoek A-Quin tijdens InfraTech op stand 1.017.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.