Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Motto van VanMeijel Automatisering: bouwen kan simpeler
Peter en Theo van Meijel.

Motto van VanMeijel Automatisering: bouwen kan simpeler

Maar daarnaast zorgen maatschappelijke uitdagingen als de coronacrisis, de PFAS- en stikstofcrisis, de energietransitie, het aanhoudend personeelstekort en de noodzaak om duurzaam en circulair te bouwen voor nóg meer uitdagingen. Maar bouwen kan simpeler, volgens Theo van Meijel, directeur bij VanMeijel Automatisering.

Met Metacom Essentials zet je een eerste stap naar digitalisering, op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier.

Als specialist in bouwautomatisering helpt VanMeijel al meer dan dertig jaar bouwbedrijven te transformeren naar een volledig digitaal ondersteund bouwproces. “Vroeger heeft mijn vader -als hoofd uitvoerder op Schiphol- de komst van de eerste computer gecombineerd met de wens om calculaties niet meer op papier te doen. Dat was het allereerste begin van VanMeijel Automatisering. Maar de uitdagingen van ruim dertig jaar geleden zijn niet meer te vergelijken met die van vandaag de dag. Er speelt zoveel in de markt waardoor het steeds meer van doorslaggevend belang is om te digitaliseren. Je kunt wel stellen dat ons bedrijf een flinke evolutie heeft doorgemaakt op dat gebied.” Inmiddels runt Theo samen met zijn broer Peter en Jacob Koffeman het bedrijf op een open en persoonlijke manier.

Een integrale oplossing waarmee je een fundament legt om op hoog niveau mee te werken. Niet alleen binnen de schijven van een bedrijf, maar over de hele keten heen.

Essentiële stap in digitalisering

“Automatisering is geen doel meer op zich”, zegt Theo, “maar er moeten wel essentiële stappen gezet worden in digitalisering. Onze missie is: klanten oplossingen bieden op het gebied van digitalisering binnen het hele administratieve vlak, in combinatie met de huidige maatschappelijke uitdagingen en de behoefte om integraal te werken. Niet alleen binnen de schijven van een bedrijf, maar over de hele keten heen. Onze oplossingen voor project-, financieel-, logistiek- en servicemanagement sluiten volledig aan op de manier van werken in de bouw én spelen volledig in op de maatschappelijke relevantie vandaag de dag. Ze resulteren direct in kwalitatief betere processen. En dat geeft onze klant ruimte en rust om te kunnen focussen op hun onderscheidend vermogen.” Theo heeft het over Metacom Essentials, hét platform voor (MKB)bedrijven in de bouw en infra. “Het is een perfecte eerste stap naar digitalisering, mede door de laagdrempeligheid.”

Als de software gebruiksvriendelijk is, wordt het omarmd, gaan mensen het toepassen en dan ontstaat het rendement.

Een goed fundament

“Met Metacom Essentials bieden we oplossingen die integraal met elkaar worden verwerkt: van eerste klantvraag tot eindfactuur en alles daartussen. Het is enerzijds een heel geavanceerd product waarmee je een perfect fundament legt om integraal op hoog niveau mee te kunnen werken. Anderzijds is het juist heel gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Het bevat geen onnodige functionaliteiten of ingewikkeld maatwerk, waardoor het platform in korte tijd te implementeren is.” Theo is zich ervan bewust dat je het simpel en laagdrempelig moet houden, voor iedere gebruiker, van uitvoerder tot directeur. “Pas als het gebruiksvriendelijk is, wordt het omarmd, gaan mensen het toepassen en dan ontstaat het rendement.”

Meebewegen met de markt

Met Metacom Essentials werk je volledig geïntegreerd en zit alle informatie in één systeem. Geen diverse applicaties meer of losse spreadsheets: dus geen dubbel werk én minder kans op fouten. Naast een optimale manier van standaardisatie, het realiseren van efficiëntere processen en ruimte om te groeien, is de inzet van Metacom Essentials ook een hele toekomstbestendige keus voor bedrijven. Theo besluit: “Door te innoveren bieden we oplossingen waar de markt vandaag én morgen behoefte aan heeft.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.