Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Modulaire kantoorsoftware maakt databeheer kinderspel

Modulaire kantoorsoftware maakt databeheer kinderspel

Software is vandaag de dag onontbeerlijk om projecten succesvol te kunnen realiseren. In de grond-, weg- en waterbouw is dat niet anders. Speciaal voor deze sectoren biedt het in Asten gevestigde SITECH Nederland uiteenlopende softwareoplossingen waarmee elke gebruiker tijdens de gehele looptijd van een project optimaal de controle houdt. Ongeacht of het nu gaat om ontwerpen, controleren of berekenen. Eén daarvan is het begin dit jaar geïntroduceerde Trimble Business Center 5.0. Een modulair pakket dat het beheer van data omtovert tot een fluitje van een cent.

Schermafbeelding van Trimble Business Center 5.0.

 

Een blik op de website van SITECH Nederland leert dat het bedrijf van vele markten thuis is. Een breed scala producten en diensten voor de grond-, weg en waterbouw passeert er de revue. Zo ook Trimble Business Center 5.0. Blonken de vorige versies van dit softwarepakket al uit in een brede toepasbaarheid en gebruikersvriendelijkheid, de in januari gelanceerde en verder geoptimaliseerde editie brengt efficiënt databeheer helemáál binnen handbereik. “Waar Trimble Business Center voorheen met name werd gebruikt voor het omzetten van CAD-tekeningen naar machinebesturingen, is het programma met de komst van versie 5.0 uitgegroeid tot een volwaardig en alomvattend tekenprogramma dat veel overeenkomsten heeft met onder meer Autocad”, zegt Pieter Hoek, binnen SITECH actief als productspecialist op softwaregebied. “Bovendien is het programma zó ontworpen dat je zelfs met een beperkte tekenexpertise tóch met succes een 3D model kunt maken. Dat maakt dit product voor iedereen die meet- en bouwwerkzaamheden uitvoert tot een toegankelijk geheel.”

Verschillende modules voor Trimble Business Center 5.0.

Verschillende edities

Met Trimble Business Center 5.0 heeft SITECH op het softwarefront inderdaad een ferme stap vooruitgezet. Zo heeft het programma diverse gecombineerde functies voor inmeten en bouwen aan boord. Tools die resulteren in lagere kosten en een hogere productiviteit. In machineomgevingen, op de bouwplaats én op kantoor. Daarnaast omvat het verschillende krachtige instrumenten waarmee snel en gemakkelijk accurate, geïntegreerde 3D bouwmodellen voor onder meer bouwlocaties, verkeerswegen en waterbouwkundige toepassingen kunnen worden gemaakt. “Verder is Trimble Business Center verkrijgbaar in verschillende edities, waaraan naar behoefte modules kunnen worden toegevoegd”, aldus Hoek. “Zodoende is de functionaliteit van het programma aan elke specifieke wens aan te passen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.