Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Mobiele zonvolgende powerunit op zonnepanelen is gamechanger
Doordat de powerunit met de zon meedraait, kan hij 250 tot 260 kW per dag opwekken.

Mobiele zonvolgende powerunit op zonnepanelen is gamechanger

Emissieloos en kostenbesparend werken is voor een nog grotere doelgroep bereikbaar geworden, dankzij een uitvinding van Agriper. Het begon met een noodoproep van een boer. “De energiekosten voor de beregening van zijn land liepen zo uit de hand, dat hij een oplossing met zonne-energie zocht”, begint Erwann van Eyk zijn verhaal. Als founder en mede-eigenaar stond hij voor een complexe vraag. Want hoe maak je de grote hoeveelheid zonnepanelen, die nodig zijn om zo’n pomp te laten draaien, verplaatsbaar?

De oplossing vond Agriper in een hydraulisch aangedreven constructie die zichzelf binnen drie minuten kan in- en uitklappen. Een mobiele powerunit die zowel kracht- als netstroom kan leveren en daarmee aangesloten kan worden op bouwmachines, aggregaten, pompen en zelfs elektrische auto’s. 

De unit kan men huren, kopen of leasen. Bovendien komt deze sunpower-technologie in aanmerking voor de KIA- en EIA-regeling, wat totaal een belastingaftrek van 65,5% betekent.

De gebruiker heeft direct een reclamebord van 100 vierkante meter, dankzij de spandoeken aan de achterzijde.

Continue stroom

De 50 kW accu laadt zich binnen twee uur volledig op. “Doordat hij zowel verticaal als horizontaal met de zon meedraait, kan hij afhankelijk van het aantal zonuren maar liefst 250 tot 260 kW per dag leveren. Dat betekent een piekvermogen tot wel 25 kW per uur. Indien gewenst, kan men kiezen voor een connectie die een dieselaggregaat automatisch in- en uitschakelt wanneer het accuniveau te laag is. Bijvoorbeeld op een zwaarbewolkt tijdstip.”

Infra

“De interesse uit de grond-, weg- en waterbouwbranche is groot. Deze sector werkt immers vaak op plaatsen waar geen netaansluiting aanwezig is. Deze unit wordt met een vrachtwagen vervoerd, maar binnenkort bieden we een installatie die met een bedrijfsbus getransporteerd kan worden. Daarmee is hij ook geschikter voor werkzaamheden in stedelijk gebied. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker direct een reclamebord van 100 vierkante meter heeft, dankzij de spandoeken aan de achterzijde. Naast de standaardmodellen, kunnen wij ook een unit op maat bouwen waarbij we de accu bijvoorbeeld uitbreiden naar 100 of 150 kW.” 

Bezoek Agriper tijdens de Infra Relatiedagen op stand 640. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.