Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Mobiele zaagunit vervangt handmatig knippen van stenen

Mobiele zaagunit vervangt handmatig knippen van stenen

Handmatig knippen van stenen en tegels is niet meer nodig dankzij de mobiele machinale zaagunit. Deze zorgt ervoor dat steen geluidsarm en snel machinaal gezaagd kan worden.

Gemeenten willen meestal dat aannemers zo geluidsarm mogelijk werken om omwonenden geen overlast te bezorgen. Ook met het handmatig zagen door middel van een motorslijper komt er veel lawaai vrij. Om dat zoveel mogelijk tegen te gaan, werkt 100% Stenenzagen als een van de weinige bedrijven in Nederland met een mobiele machinale zaagunit. De firma uit Poeldijk is vooral actief in wegen- en woningbouwprojecten in heel het land, in opdracht van gemeenten en aannemers. 

Voordelen voor gemeenten, aannemers en stratenmakers
Volgens eigenaar Ruben Dame biedt de mobiele machinale zaagunit veel voordelen voor gemeenten, aannemers en stratenmakers. “Bij machinaal zagen gebruik je minder stenen, waardoor dit aantrekkelijk is voor opdrachtgevers. Bovendien hoeft de stratenmaker minder stenen te tillen en ze niet af te werken (knippen), hetgeen tijd bespaart.” De voordelen voor de gemeente en aannemer komen overeen. Alle soorten steen kunnen in verschillende vormen en maten machinaal gezaagd worden. Er hoeven minder stenen gekocht te worden, waardoor minder transport nodig is wat weer scheelt in CO2-uitstoot. De zaagproductie gaat van 2.500 tot 3.000 stenen per dag drie keer sneller dan bij handmatig knippen. Ook hoeft er minder puin afgevoerd te worden omdat van elke gezaagde steen beide zijden gebruikt kunnen worden. Bij de handmatige methode is dit maar één kant. Dit alles levert enorme tijd- én kostenbesparingen op. Dame: “Hierdoor kan de aannemer ook zijn kostprijs drukken op knippen of zagen bij aanbestedingen. Tegelijk scoort dit EMVI-punten, omdat de werkzaamheden snel en geluidsarm verricht worden waarbij rekening wordt gehouden met de omgeving.” 

Hoe het werkt
100% Stenenzagen gebruikt een geluidsarme zaagunit. Die is speciaal ontwikkeld om op locatie zelfvoorzienend te kunnen zagen, dus met een eigen stroom- en watervoorziening. De firma komt voorrijden met een bus en dichte aanhanger waarin zaagmachine en alle bijbehorende apparatuur zijn opgesteld. Daarin voeren medewerkers van het bedrijf de werkzaamheden uit terwijl er nagenoeg geen geluid geproduceerd wordt.

100% Stenenzagen

Medewerkers voeren de werkzaamheden in de aanhanger uit.


Innovatie in dienst van de opdrachtgever
Om de klanten nog beter te kunnen bijstaan is het bedrijf continu met vernieuwing bezig. Binnenkort is bijvoorbeeld de nieuwe website gereed. Dame: “Met de online calculator kunnen opdrachtgevers, net als op de oude website, de kosten per strekkende meter zaagwerk uitrekenen. Tegelijk zie je dan hoeveel je bespaart ten opzichte van handmatig knippen. Handig en gemakkelijk!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.