Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Mobiele huisvesting en opslagruimte

Een langlopend infraproject vraagt om een kwalitatief hoogwaardige huisvesting voor projectleiding, directievoering en aanverwante kantoorfuncties op locatie.

E4Y05580
Boskalis heeft deze schottenkeet voor eerdere projecten aangeschaft bij K&A.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | K&A

10 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

K&A, turnkey leverancier van duurzame schottenketen, verzorgt de huisvesting voor Boskalis op de N69. Geen ‘simpele units’, maar een heus modulair kantoorgebouw, opgebouwd uit duurzame HSB-elementen met een oppervlakte van maar liefst 1.524 m2

“Op een aansprekend project hoort een schottenkeet”, vindt Pieter Kroon van K&A. “Het oog wil ook wat. Aangezien de schottenkeet volledig in de huiskleur van Boskalis is uitgevoerd, is van grote afstand al te zien dat zij op dit werk actief zijn. In veel gevallen blijkt een schottenkeet ook een economischer alternatief voor gestandaardiseerde units, zeker voor langlopende infraprojecten. De modulaire huisvesting kan bovendien vele malen worden hergebruikt. Datzelfde geldt overigens voor onze kostenefficiënte, tijdelijke Romney-opslagloodsen.”

De schottenkeet op de N69 is samengesteld uit keten afkomstig van diverse eerdere projecten van Boskalis.

Flexibele indeling 

Een schottenkeet bestaat uit een fundering van industrieplaten, waarop de HSB-elementen modulair worden opgebouwd, legt Kroon uit. “De binnenwanden kunnen projectafhankelijk worden geplaatst. We zijn dus niet afhankelijk van een modulemaat, zoals bij een unit. Dat maakt dat we iedere gewenste indeling kunnen maken met een vrije overspanning tot wel 12 meter. De wanden, vloeren en het dak zijn van hout. Dat zorgt voor een aangenaam comfort en een gezellige atmosfeer. Hout is bovendien ook uiterst duurzaam en perfect te recyclen. Sowieso kunnen schottenketen vele malen worden hergebruikt. Dat is ook bij dit project het geval.” Boskalis heeft deze schottenkeet voor eerdere projecten aangeschaft bij K&A. Kroon: “Behalve de productie van nieuwe schottenketen, verzorgen we namelijk ook de verplaatsing van project naar project of zelfs een eventuele tussenopslag of terugkoop.”

Gebruiksklaar

De schottenkeet op de N69 is samengesteld uit keten afkomstig van diverse eerdere projecten van Boskalis. “We hebben de keten gedemonteerd en verhuisd naar de N69 om deze hier in een nieuwe configuratie op te bouwen”, zegt Kroon. “We leveren de huisvesting volledig gebruiksklaar op. Niet alleen het casco, maar ook alle installaties tot zelfs het meubilair aan toe. In dit geval gaat het om een aardig gebouw van maar liefst 12 bij 99 meter met daaraan een bijgebouw van nog eens 12 bij 28 meter. Ook hebben we ‘onze’ Romney-opslagloods (11 bij 15 meter) verplaatst van een ander werk van Boskalis naar de N69. Het mooie van het modulaire karakter van de schottenketen en loodsen is dat voor het verplaatsen van een gebouw van ruim 1.500 m2 slechts tien vrachtbewegingen nodig zijn. Een enorme besparing in CO2-uitstoot en fijnstof ten opzichte van de inzet van units.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%