Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Mobiele hijsoplossingen van wereldklasse uit Breda
De Grove GMK4100L-1 all terrain hijskraan heeft een maximale hijscapaciteit van 100 ton.

Mobiele hijsoplossingen van wereldklasse uit Breda

Sinds de oprichting in 1902 heeft Manitowoc zich ontwikkeld tot een ware specialist in de kraanwereld. Een van de merken die het bedrijf voert, is Grove, een begrip op het gebied van mobiele kranen. Erik Baas is als sales manager in Midden- en Noord-Nederland verantwoordelijk voor deze kraanvariant. Hij vertelt meer over de flexibel in te zetten mobiele hijsoplossingen. Krachtpatsers die zich vooral onderscheiden door een multifunctionele inzetbaarheid binnen uiteenlopende sectoren.

Op kraangebied neemt Manitowoc een vooraanstaande positie in. Die status heeft het bedrijf niet alleen te danken aan de geboden veelheid qua materieel. Ook als het gaat om productontwikkeling, financieringsmogelijkheden en aftersales mag de onderneming zich terecht een wereldspeler noemen. Binnen het mondiale decor kom je de uitgebreide reeks kranen van Manitowoc op vele plekken tegen. Bijvoorbeeld in de commerciële bouw en rondom infrastructurele projecten. Maar ook binnen de woningbouw, industriebouw en petrochemie. En wat ook mooi is: de geboden kraanoplossingen zijn via telematica steeds intensiever gelinkt met slimme softwareapplicaties als Grove Connect en Potain Connect. Een welkome extra waarvan de gevarieerde groep afnemers van Manitowoc telkens weer profiteert. 

De Grove GRT655L compacte rough terrain hijskraan in actie. Met een capaciteit van 55 ton is deze kraan uiterst compact en flexibel inzetbaar.

Breed inzetbaar

Het Nederlandse filiaal van Manitowoc is gevestigd in een modern pand aan de Veilingkade 15 in Breda. Behalve de verkoopafdeling is hier ook een uitgebreide partsafdeling en een werkplaats voor het onderhoud van mobiele kranen aanwezig. Het gespecialiseerde verkoopteam, bestaande uit Erik Baas en Niek Brabers, is dagelijks actief in Nederland met de verkoop van de geavanceerde mobiele hijskranen van Grove. Breed inzetbare oplossingen die met name worden gebruikt voor het verticale transport van zware lasten in de segmenten infra, bouw en industrie. “Het programma van Grove is onder te verdelen in AT, de all terrain hijskranen, en RT, de rough terrain hijskranen met hijscapaciteiten van 40 tot 450 ton”, zo zegt hij. “Een belangrijk kenmerk van de AT is dat de machinist met zijn hijskraan gewoon over de openbare weg naar de job kan rijden. Is het werk eenmaal gedaan, dan rijdt hij met de kraan verder naar een volgende locatie. Dat maakt de AT tot de ideale kraan voor kortstondige hijsprojecten. Zelfs wanneer er op een dag meerdere klussen op verschillende plekken geklaard moeten worden.”

De Grove GMK5250XL all terrain hijskraan in actie. Met een indrukwekkende mastlengte van 78,5 meter en een maximale hijscapaciteit van 250 ton is deze Grove uniek in deze klasse!

Perfect voor langdurige klussen

In tegenstelling tot de AT rijden de RT-hijskranen van Grove niet op de openbare weg, maar worden ze met behulp van een dieplader naar de gewenste locatie getransporteerd. De RT-hijskraan is de perfecte oplossing voor de meer langdurige projecten. Verder is het type geschikt om op alle soorten terrein te worden ingezet. Ook de minder begaanbare. “Een belangrijk voordeel van de RT-hijskraan is dat de machinist kan rijden met de kraan, terwijl deze een zware last in de hijshaak heeft”, aldus Baas, die merkt dat de waarde van RT-hijskranen in de praktijk soms wel eens wordt onderschat. Geheel ten onrechte, zo meent hij. “Juist voor hijswerkzaamheden die wat meer tijd in beslag nemen, is dit een perfecte oplossing. Daar komt nog bij dat de investering en exploitatiekosten lager zijn dan van de AT-hijskranen.”

Altijd een oplossing

Het relaas van Baas bewijst het nog maar eens: de mobiele hijskranen van Grove bieden voor iedere gebruiker en voor elk project een passende en kwalitatief hoogwaardige oplossing. Daarvoor staan Manitowoc en Grove garant. Bovendien is de klant altijd verzekerd van een prima restwaarde, wanneer de kraan in Nederland is ‘uitgewerkt’. “Onze klanten kunnen altijd rekenen op maatwerk en een vergaande service”, vult Baas aan. “Zo zijn de technische mensen van Grove dagelijks op pad om de eindgebruiker optimaal te ondersteunen. Want stilstand van de hijskraan is geen optie!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.