Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ministerie van IenW kent nieuwe AVV lampen toe aan LightRec

Ministerie van IenW kent nieuwe AVV lampen toe aan LightRec

Algemeen Verbindend Verklaring waarborgt efficiënte inzameling

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft op 5 september 2019 opnieuw een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) voor de productcategorie lampen toegekend aan stichting LightRec. De nieuwe AVV is voor een bepaalde tijd en loopt af op 1 januari 2023. Doel ervan is om de kosten voor het inzamelen en recyclen van alle in Nederland afgedankte lampen op gelijke wijze door te belasten aan de producenten en importeurs die lampen op de Nederlandse markt brengen.

LightRec, een stichting zonder winstoogmerk, is in Nederland namens producenten en importeurs opdrachtgever van de inzameling en recycling van verlichting. Met de nieuwe AVV zorgt de overheid ervoor dat alle producenten en importeurs van verlichting bijdragen aan de inzameling en recycling van afgedankte lampen, waaronder ook kwikhoudende tl-buizen en spaarlampen. Door deze bijdragen kan LightRec blijven werken aan een kostenefficiënte en duurzame inzameling en uiteindelijke verwerking. De AVV geeft de garantie dat de kosten die hiermee samenhangen evenredig over alle producenten en importeurs worden verdeeld.

Volgens Gied van Hoorn, directeur van LightRec, is de nieuwe AVV een waarborg voor de beoogde circulariteit van energiezuinige lampen. “We hebben afgelopen jaren hard gewerkt aan een van de beste inzamelstructuren van Europa, met fijnmazige landelijke dekking in samenwerking met alle grote supermarktketens, vele bouwmarkten, tuincentra en andere winkelketens. Daarmee zijn grote investeringen gemoeid geweest en zal geïnvesteerd moeten blijven worden. En het is belangrijk dat die kosten door alle stakeholders samen worden gedragen”, aldus Van Hoorn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.