Prommenz
01:19
07-12-2018

Milieutechnisch inzicht krijgen in de kwaliteit van grond- of bouwstof is een must

Een van de takken van sport die ingenieurs- en adviesbureau Prommenz uit Schagen beoefent, is het bieden van inzicht in de kwaliteit van bodem, waterbodem, asfalt en funderingsmateriaal. Martijn Nanninga, eigenaar van Prommenz, merkt op dat Milieu een centrale rol speelt binnen het totale werkveld van zijn bedrijf.

“Bij elk project binnen de infra is de status van de grond van groot belang. Dan kan het gaan om bodemonderzoek, waterbodemonderzoek of asfaltonderzoek”, legt Nanninga uit. “Prommenz voert in opdracht verkennend onderzoek uit en kan op basis van de uitkomsten advies geven. Daarna volgt er indien nodig een nader bodemonderzoek. We hebben mensen in het veld zitten met de nodige expertise, we werken samen met laboratoria die onze monsters testen en hebben eigen adviseurs die de klant wegwijs maken inzake technische, finan­ciële en juridische risico’s.”

Integrale aanpak integreert het onderzoek binnen elk project
“Van een AP04-keuring tot een totaal saneringsplan, van bodem tot waterbodem, tot asfalt, alles kan bij ons de revue passeren. Tot onze klanten behoren overheidsinstanties, ontwikkelaars, de aannemerij, van groot tot en met het MKB en particulieren”, vervolgt Nanninga zijn verhaal. “Milieu als onderdeel van een project vraagt om expertise. We komen graag in beeld vanaf de ruimtelijke onderbouwing (initiatieffase), tot en met de onderzoeksfase (milieu) en de civieltechnische uitwerking van het plan.”

Een belangrijk onderdeel van de integrale aanpak is het feit dat Prommenz niet alleen de kennis in huis heeft, maar ook de mankracht en het juiste materieel. “Dat maakt ons onafhankelijk, we werken efficiënt en waarborgen daarmee onze kwaliteit. Wanneer we bijvoorbeeld verhardingsadviezen moeten geven, dan kunnen we met eigen middelen inzichten verschaffen in de dikte van het pakket en de kwaliteit en opbouw van de fundering. Asfalt dat vrijkomt bij werkzaamheden kan door ons worden onderzocht op teerhoudendheid. Een geaccrediteerd laboratorium onderzoekt de asfaltkernen voor ons en brengt een gecertificeerd rapport uit.”

Prommenz

Milieu als onderdeel van een totaaltraject
Prommenz kan het hele traject van een project verzorgen, van ideevorming, bestemmingsplanprocedure, milieukundige advisering, civiele inrichting tot en met terreinmeting. De klant staat er nooit alleen voor: “Gedurende de uitvoeringsfase kunnen we alles begeleiden namens de opdrachtgever of vanuit de uitvoerende kant. Milieu is dan een onderdeel van het totaaltraject. Een traject waar de klant letterlijk geen omkijken naar heeft, als hij met ons in zee gaat”, zegt Nanninga tot besluit.       

Tekst | Jan Mol  Beeld | Prommenz

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom civiele techniek & infrastructuur

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

GROND/WEG/WATERBOUW partners

InfratechSurveyour