Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Milieu én bedrijf gebaat bij biologische olie/vet

Milieu én bedrijf gebaat bij biologische olie/vet

Biologisch afbreekbare smeermiddelen verlagen bedrijfskosten

Het is alweer een jaar geleden dat Van Meeuwen Lubrication het merk PANOLIN toevoegde aan het portfolio smeermiddelen. Terugkijkend mogen we spreken van een succesvol jaar voor de biologisch afbreekbare oliën en vetten van de bekende Zwitserse fabrikant. Steeds duidelijker wordt welke voordelen het gebruik daarvan heeft, zowel voor de bedrijfsfinanciën als voor onze leefomgeving.

De door Van Meeuwen Lubrication samen met PANOLIN gepromote toekomstfilosofie begint duidelijk over te komen in de markt. Die visie staat ook centraal tijdens de Bauma, de grootste bouwmachinevakbeurs ter wereld, waar PANOLIN op stand 424 in hal 5 zal laten zien, hoe biologisch afbreekbare smeermiddelen de machineprestaties verhogen, het milieu beschermen en de CO2-uitstoot verminderen.

Ze kunnen op termijn eveneens de bedrijfskosten verlagen. De kwalitatief hoogstaande biologisch afbreekbare producten van PANOLIN zijn bij de aanschaf weliswaar duurder dan een conventionele minerale olie, maar dat nadeel wordt snel ingelopen tijdens het gebruik. Zo valt het gebruik van een minerale olie bij circa 12.000 draaiuren al zeven (!) keer duurder uit vanwege de vele verversingen.

Belangrijk is niet alleen de biologische afbreekbaarheid, maar ook de ecotoxiciteit en bio-accumulatie van een smeermiddel.

Levensduur verlengen

Een ander belangrijk voordeel voor materieeleigenaren is de grotere betrouwbaarheid van machines. Door het verminderen van storingen en ongeplande uitval wordt vaak kostbaar tijdverlies voorkomen. Tegelijk gaan de prestaties van machines omhoog en is een veel langere nasmeer- en verversingsinterval haalbaar. Onder optimale omstandigheden is vaak geen enkele vervanging meer nodig tijdens de praktische levensduur van een machine.

Smeermiddelen met levensduurpotentieel, tel uit je winst! De professionals van Van Meeuwen Lubrication kunnen op basis van de PANOLIN-productrange uitstekend adviseren welke smeermiddelen voor welke machines en specifieke werkomstandigheden het beste resultaat opleveren.

Beter voor het milieu

PANOLIN is al zo’n 40 jaar bezig met de ontwikkeling en productie van een volledig assortiment hoogwaardige biologisch afbreekbare smeermiddelen (ECL’s/EAL’s). Toch blijkt het nog altijd nodig om het milieuvoordeel daarvan te benoemen ten opzichte van conventionele producten. Langzaam maar zeker wordt het steeds meer materieelgebruikers duidelijk dat lekkage van niet-biologisch afbreekbare oliën en vetten geheel voorkomen moet worden ter bescherming van het milieu.

Belangrijk hierin is niet alleen de biologische afbreekbaarheid, maar ook de ecotoxiciteit en bio-accumulatie van een smeermiddel. Zelden staan we stil bij de hoge kosten van sanering van vervuilde grond, niet alleen in kwetsbare natuurgebieden, maar ook of juist in een stedelijke omgeving. Bedenk daarbij dat 1 liter (hydrauliek)olie maar liefst 1 miljoen liter (grond)water kan vervuilen.

Deze vorm van milieubewustzijn gaat nog meer tellen nu er steeds meer elektrische aangedreven machines komen. Die kunnen zonder uitstoot ook werken in gebouwen, hallen, loodsen, kassen, enzovoort. “Laten we er samen voor zorgen dat ze vervolgens ook daar geen schadelijke oliën of vetten achterlaten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.