Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Middelgrote range voor emissievrij graven, laden en transporteren

Middelgrote range voor emissievrij graven, laden en transporteren

Mecalac loopt graag voorop met innovatieve machines, zo ook voor de energietransitie. De Franse constructeur draagt het milieu hoog in het vaandel en onderstreept dit door als eerste merk middelgrote modellen te introduceren voor emissievrij graven, laden of transporteren. Maak kennis met de E-serie, die bestaat uit de e12, Ahlmann eS 1000 en eD6. 

Dat Mecalac bij het ontwikkelen van de batterij-elektrische machines niet over één nacht ijs is gegaan, blijkt wel uit het feit dat het prototype van de e12 al in 2018 was te bewonderen op de beurs Intermat in Parijs. Inmiddels zijn drie productiemodellen (nagenoeg) gereed om hoge ogen te gooien binnen het grondwerk en de wegenbouw. Bij deze nieuwe generatie staat de ‘e’ voor: elektrisch, emissievrij, ecologisch en efficiënt. Het zijn duurzame machines, die op basis van hun kracht, inzetduur en compactheid ideaal zijn voor binnenstedelijke projecten zonder uitstoot van CO2 en fijnstof.

Innovatieve technologie

De E-serie bestaat voorlopig uit drie modellen, en wel een 11-tons mobiele graafmachine, een 7,8-tons zwenklader en een 6-tons wieldumper. Alle machines zijn voorzien van innovatieve technologieën, zoals hoogwaardige lithium-ion batterijen, efficiënte motoren en geavanceerde hulpsystemen, waardoor ze een langere inzettijd hebben en minder vaak hoeven te worden opgeladen. Andere voordelen zijn minder geluid of trillingen en lagere onderhoudskosten, want er hoeven geen filters of katalysatoren te worden vervangen. Ook is geen motorolie- en koelvloeistofverversing meer nodig.

De Mecalac ES1000: zwenklader met 1.000 liter bakinhoud garandeert optimale stabiliteit.

De e12 is de elektrische variant van de 12MTX

Een veelzijdige werktuigdrager met een unieke giekconfiguratie en een knikchassis. Dankzij de elektromotor in de onderwagen ontstaat een accucapaciteit van 150 kWh, wat resulteert in een probleemloze inzetbaarheid van 8 uur. Later dit jaar worden de eS 1000 en eD6 gelanceerd, met beide een batterij van 75 kWh. De Ahlmann zwenklader met 1.000 liter bakinhoud garandeert optimale stabiliteit, kracht en werkduur, terwijl Mecalac bij ’s werelds eerste elektrische dumper met 6 ton laadcapaciteit veiligheid en comfort koppelt aan prestaties in ieder terrein. 

Echte gamechanger

Met de E-serie effent de producent de weg naar intelligente, schone en stille bouwwerven. Dit drietal levert op jaarbasis al snel een CO2-besparing op van 64 ton, zo is berekend. Het nieuwe ecosysteem van Mecalac lijkt een echte gamechanger, die een toekomst met nog duurzamere, stillere en efficiëntere bouwmachines weer wat dichterbij brengt. Daarbij worden kwaliteit en robuustheid niet uit het oog verloren, zodat de elektrisch aangedreven modellen zelfs onder de zwaarste omstandigheden blijven voldoen aan de emissievrije wensen van binnenstedelijke bouwers.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.