Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

Metso: vernieuwende oplossingen

De Finse constructeur zal op Bauma zijn revolutionaire innovaties voor de extractieve industrie en de granulatenindustrie lanceren. Met die lanceringen gaan technologieën en diensten gepaard die het mogelijk maken om de productiviteit te verhogen en de kosten te verminderen. “Metso blijft investeren in de ontwikkeling van oplossingen voor de granulatensector en de mijnbouw en wij […]

urban-copie-2-kopieren

18 februari 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Finse constructeur zal op Bauma zijn revolutionaire innovaties voor de extractieve industrie en de granulatenindustrie lanceren. Met die lanceringen gaan technologieën en diensten gepaard die het mogelijk maken om de productiviteit te verhogen en de kosten te verminderen.

Metso blijft investeren in de ontwikkeling van oplossingen voor de granulatensector en de mijnbouw en wij zijn bijzonder blij dat we onze nieuwste producten op Bauma kunnen voorstellen”, verklaarde Olli-Pekka Oksanen, vicepresident voor West-Europa bij Metso. “Veel van de ontwikkelingen die wij voorstellen, zijn gebaseerd op informatie die onze klanten ons geven omtrent de producteigenschappen en hun commerciële behoeften. Die return helpt hen om hun prestaties te verbeteren en de kosten per ton beter te beheersen.”

Naast nieuwe breek- en zeefoplossingen zal Metso ook een revolutionaire innovatie voor off road trucks tonen die mijnen en steengroeven in staat moet stellen meer te vervoeren met minder. Deze belangrijke productlancering zal de klanten helpen om het nuttig laadvermogen op te voeren en tegelijk hun exploitatiekosten te drukken. Daarnaast zal Metso er een brede waaier van uitrustingen, slijtstukken en onderdelen voorstellen, evenals diensten die bedoeld zijn om de werkzaamheden efficiënter te laten verlopen.

Metso komt ook naar Bauma met zijn Lokotrack LT200HP mobiele kegelbreker die werd ontworpen voor secundaire en tertiaire breektoepassingen van granulaten bestemd voor wegenbouw, ballast voor spoorwegen en asfalt- en betonrecycling. De LT200HP voldoet aan de Europese Stage V regelgeving tegen vervuiling. En ook de Metso MX (TM) kegelbreker, uitgerust met de gepatenteerde Multi-Action breektechnologie, zal van de partij zijn. Dit apparaat verlaagt de operationele kosten van de breekinstallaties en verlengt de werktijd ten opzichte van traditionele kegelbrekers. Sedert zijn introductie op de markt in 2017 heeft Metso wereldwijd 50 MX brekers verkocht. Verder is ook het Metso Lokotrack® Urban (TM) gamma het ontdekken waard. Dat brengt grote veranderingen mee voor breekwerken in dichtbevolkte omgevingen, zoals stadscentra. Het vermindert de lawaaihinder met 60% en beperkt aanzienlijk de stofuitstoot.

Info: www.biagroup.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%