Ton van Leeuwen Snijwerken is een bekende metaalbewerker in de infrawereld. Ook VOBI en Gebr. Beentjes GWW weten geregeld de weg naar het metaalbewerkingsbedrijf uit Harmelen te vinden. In die hoedanigheid heeft Ton van Leeuwen Snijwerken ook voor gemaal De Poel diverse metalen onderdelen op maat gesneden.
Het snijden van stukproductie, serieproductie of het produceren van halffabricaten, bij Ton van Leeuwen Snijwerken draaien ze hun hand er niet voor om. “We zijn een traditionele loonsnijder die op basis van een schets of uitgewerkte tekening het snijwerk uitvoert”, zegt bedrijfsleider Sam van Engelen. “Daarbij maken we gebruik van de meest moderne apparatuur. Zo beschikken we over vijf computergestuurde CNC-snijbanken met een maximaal snijbereik van 12.000 x 3.000 mm. We snijden door middel van plasma, autogeen of met een waterjet en kunnen diktes verwerken van 1 mm tot en met 300 mm.”
Redelijk uniek aan Ton van Leeuwen Snijwerken is volgens Van Engelen de platte organisatiestructuur. “De lijnen zijn kort. Dat maakt dat we snel kunnen schakelen, dan wel op vraag van de klant, dan wel in het belang van onszelf voor een stabiele en economische productie-output. Flexibiliteit bieden we niet alleen in levertijden, maar ook in het eventueel ophalen van materiaal en afleveren op locatie. Ook beschikken we over een eigen constructiewerkplaats waar we zowel nieuwbouw, prototypes als reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Momenteel zijn we in onze constructiewerkplaats veel actief voor de verankeringen- en fundatiewereld. We zijn NEN-EN 1090 executieklasse 3 gecertificeerd voor zowel het laswerk als het snijwerk. Indien gewenst leveren we dus een totaalpakket aan onze klanten, inclusief bewerkingen, draai-/freeswerk en zetwerk. Dat laatste doen we met vaste partners.”
Voor gemaal De Poel heeft Ton van Leeuwen Snijwerken in opdracht van aannemingscombinatie De Poel een aantal onderdelen voor de hekwerken op maat gesneden. “Het betrof een kleine serie voetplaten, balusters en koppelplaten”, weet Van Engelen. “Een relatief klein aandeel, gezien onze totale output van zo’n 40 tot 50 ton aan snijwerk per week. Wat dat betreft was onze bijdrage op de A24 Blankenburgverbinding vele malen groter. Hier zijn we sinds het begin van het project al betrokken als leverancier van ankerplaten, fundatieplaten en afdekplaten in gigantische hoeveelheden. En soms weten we ook niet waar onze producten onderdelen terecht komen. Zo zijn we nu bezig met het snijden van 300 ton (!) aan ankerschotels, schijven van rond 350 mm en 45 mm dik, die we in het midden voorzien van een gat. En dat allemaal onder executieklasse 3 en full traceability.”
Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.