Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met groen waarde toevoegen in de civiele wereld
Verplanting Amsterdam.

Met groen waarde toevoegen in de civiele wereld

De potentie van groen

Bij de start van infrastructurele projecten worden technische doelstellingen geformuleerd die ten grondslag liggen aan het project. Echter leent dit momentum zich ook goed om na te denken over hoe de stad, weg of het plangebied klimaatadaptiever, biodiverser en gezonder gemaakt kan worden. Juist door het meekoppelen van groene kansen kunnen grote stappen met veel impact worden gezet en bouwen we samen aan een gezonde leefomgeving. 

Het is dan ook van belang om groen, landschap, bomen en ecologie van de eerste planvorming tot de laatste realisatie- en beheerfasen goed mee te nemen. idverde NL kent de potentie van groen en heeft alle expertise om tijdens het gehele project in te brengen en te bewaken. Van de eerste onderzoeken naar aanwezige ecologische waarden en de kwaliteit van aanwezige bomen tot de realisatie en beheer van nieuwe biotopen en een groen- of boomstructuur die echt bijdraagt.

Ook stations lenen zich voor meer groen.

Aantoonbare resultaten

Bijzonder is dat we al jarenlang werken aan de verbetering van onze impact. Een groen plaatje op de projectwebsite is mooi, maar als we echt investeren in groene oplossingen moeten we natuurlijk zorgen voor aantoonbare resultaten. En dus meten we de ontwikkeling van de biodiversiteit door monitoring van vegetatie en/of van specifieke soortgroepen, onderzoeken we de vitaliteit en ontwikkeling van de bomen in het projectgebied om daaruit te berekenen hoeveel fijnstof afgevangen wordt en hoeveel koolstof in de boom is opgeslagen. 

Samen het verschil maken

Met de data en kennis die we op deze manier verzamelen worden onze projecten natuurlijk steeds beter en impactvoller. Voor de natuur, de gebruikers van nu en de volgende generaties en onze maatschappij. Daarom werken we graag, samen met onze partners, opdrachtgevers aan projecten waar dit gevraagd wordt of waar we samen deze kansen kunnen oppakken. Voor meer informatie bezoek ons tijdens de InfraTech op stand 1.211.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.