Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met elkaar, écht anders: samen naar een vitale infrasector
“SAMMAN werkt met teams in grote infraprojecten toe naar een optimale samenwerking en een veilige teamdynamiek. Met elkaar, écht anders: samen naar een vitale infrasector.“

Met elkaar, écht anders: samen naar een vitale infrasector

SAMMAN begeleidt teams om met elkaar dát gedrag te ontwikkelen waardoor er een gezonde teamdynamiek ontstaat en een soepele, veilige samenwerking mogelijk is. 

Bij de aanleg van de weginfrastructuur in gebiedsontwikkeling Eindhoven Noordwest levert SAMMAN een merkbaar grote bijdrage aan écht samenwerken. “In de infrasector is het organiseren van een teamsessies inmiddels redelijk gebruikelijk, de manier waarop een dergelijk traject wordt ingevuld, verschilt nog wel eens”, begint Tanja Mars van SAMMAN. “Bij gebiedsontwikkeling Eindhoven Noordwest werd niet expliciet om bouwteam- en projectteam begeleiding gevraagd door de aanbestedende partij, de gemeente Eindhoven. In de Visie op Samenwerking, als onderdeel van de aanbieding, hebben wij voor de combinaties Dura Vermeer – Ploegam (fase 1) en Heijmans – Ploegam (fase 2) een trajectbegeleiding aangeboden. Aan ons de taak om de samenwerking tussen de combinatie en de aanbestedende dienst impactvol, persoonlijk en oprecht te maken door met elkaar een goede start te maken, samenwerking op de agenda te houden en continue te reflecteren.”

Echt impact maken

SAMMAN maakt écht impact in de GWW-sector en draagt bij aan een Vitale Infrasector. “Hoe we dat doen? Door oprecht te zijn, mogelijkheden te zien, gepaste directheid, impactvolle interventies en bevlogen te werken. De combinatie van onze gedragswetenschappelijke achtergrond, systemische manier van werken en gedegen kennis van de GWW-sector maakt ons onderscheidend en uniek. We observeren wat we zien, maken de vertaalslag naar de oorsprong van het gedrag en zien altijd de potentie van het individu, het team en de organisatie. We gaan de diepte in waar nodig en houden het luchtig waar het kan”, vervolgt Tanja met vele jaren ervaring in het succesvol begeleiden van tenders, projecten en aanbestedingen. “In onze praktijk zie ik een ontwikkeling van het begeleiden van traditionele OG/ON-teams naar Bouwteams, DOEN-projecten en 2-fasen contracten. Voor zowel fase 1 als 2 van gebiedsontwikkeling Eindhoven Noordwest hebben we het tenderteam getraind op het gunningscriterium Samenwerking dat werd beoordeeld met de maximale score. Na gunning hebben we in een 2-daagse startsessie gewerkt aan: elkaar écht goed leren kennen, kwetsbaarheid, vertrouwen, belangen verkennen en gezamenlijk doel en -belang. De basis voor een optimale samenwerking en veilig teamdynamiek. De verdere bouwteam begeleiding bestaat uit het begeleiden van Bouwteam-, projectteam-, vervolg- en evaluatiesessies.” 

“Onze ervaring? We werken voor aanbestedende partijen als Rijkswaterstaat, ProRail, waterschappen en provincies om het team te ‘kneden’ en het Gunningscriterium Samenwerking mede vorm te geven en samenwerkingsassessments af te nemen. Voor marktpartijen schrijven we mee aan PvA Samenwerking, ‘kneden’ we tenderteams tot een écht team zodat zij optimaal scoren op het gunningscriterium Samenwerking / teamassessment. Uiteraard nooit voor dezelfde opgave. Krachtig om zowel voor aanbesteder als marktpartijen te werken”, besluit Tanja.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.