Platform over civiele techniek & infrastructuur
Met de zelfdragende afvoergoten type I is de markt voor afwateringsgootsystemen totaal veranderd
De HRI van Stradal, een afwateringsgoot die vooral wordt toegepast bij zware verkeersbelastingen zoals in havengebieden of luchthavens.

Met de zelfdragende afvoergoten type I is de markt voor afwateringsgootsystemen totaal veranderd

Als internationaal opererende handelsonderneming heeft Diederen Afwateringstechniek BV een omvangrijk assortiment voor GWW, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en industrie. Daarnaast biedt het uitstekend technisch advies en een sterke service. Als importeur van Stradal, een Franse betonfabrikant waarvan afwateringsgoten een onderdeel zijn van het uitgebreide gamma, biedt Diederen de unieke zelfdragende goot. Met de uitvinding van het zelfdragende ‘I-type concept’ heeft Stradal de markt voor afwateringsgootsystemen totaal veranderd. 

Marcel Diederen, directeur bij Diederen Afwateringstechniek: “Vanuit de aannemersmarkt is de vraag ontstaan naar een afwateringsgoot die snel en eenvoudig te plaatsen is én die sterk is en lang meegaat. Het veel toegepaste M-type moet ingestort worden, wat meer handelingen met zich meebrengt die ook nog eens weersafhankelijk zijn. Daarnaast is men huiverig voor het kapotrijden van het beton. Met de zelfdragende I-type roostergoten heeft Stradal een afwateringsoplossing ontwikkeld die snel en eenvoudig te plaatsen, duurzaam en betrouwbaar is én voldoet aan de strengste eisen op het gebied van gebiedsinrichting.”

Technische revolutie

Binnen de I-range heeft Stradal drie types ontwikkeld in hoogwaardig beton: de HRI, vooral toegepast bij zware verkeersbelastingen zoals in havengebieden of luchthavens. Met een inwendige breedte tussen de 200-700 mm en een maximale hoogte van 1,5 m kunnen er grote oppervlaktes in één lijngoot afgewaterd worden. De HRI kan bovendien ook aangepast worden aan industriële eisen. Dan is er de RI, met een inwendige breedte van 100 mm. Beide types voldoen aan verkeersklasse D400 kN en F900 kN. “En tot slot is er nog de URBAN-I”, vult Diederen aan. “Een betrouwbare en flexibele oplossing waarbij geavanceerde technologie gecombineerd is met een moderne vormgeving.”

De vier roosterdesigns van de URBAN-I collectie van Stradal. Het esthetisch aspect van het gebiedsontwerp wordt versterkt door toepassing van de URBAN-I zelfdragende roostergoten.

Verrijkt het straatbeeld

De Urban-I is een afwateringssysteem dat voldoet aan de strengste technische én esthetische eisen. De collectie bestaat uit vier roosterdesigns, geïnspireerd op de dynamiek van de stad. De slijtagebestendige URBAN-I is leverbaar in 140 RAL kleuren en heeft een uitgebreide keuze aan afwerkingen, dat maakt de URBAN-I eindeloos veelzijdig. “Zo kan het esthetisch aspect van het gebiedsontwerp versterkt worden door toepassing van de URBAN-I zelfdragende roostergoten.”

Eenvoudig te installeren

Voor de plaatsing van I-type roostergoten zijn geen extra installatiematerialen nodig, zodat dit sneller en goedkoper kan verlopen. “Doordat het alleen gesteld hoeft te worden, vermindert het aantal handelingen en daarmee ook het aantal werkonderbrekingen”, zegt Diederen. “Doordat er geen beton gestort hoeft te worden en het product vele malen langer meegaat, is het ook ecologisch interessant.”

Buffercapaciteit

“Met de toenemende regenintensiteit, is het niet alleen zaak het overtollige water snel af te voeren, maar moet het ook opgeslagen kunnen worden. Doordat we -als enige in Nederland- de goten in een breedte van 600-700 mm kunnen uitvoeren, is het mogelijk dit in de goot te doen zonder daar een separaat systeem voor te hebben.” Diederen besluit: “Met Stradal is er altijd wel een passende oplossing afhankelijk van het type project en de afwateringseisen. Stradal kan bovendien goed ondersteunen bij het maken van hydraulische berekeningen en het maken van afwateringsplannen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.