Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met Cleverdesk maak je een ongekende efficiencyslag
Cleverdesk is vanuit het veld ontwikkeld, vanuit een sterke behoefte om zo makkelijk mogelijk zaken op te vragen en te registreren als je met de laarzen in de modder staat.

Met Cleverdesk maak je een ongekende efficiencyslag

Binnen de GWW is Cleverdesk een graag gebruikt softwarepakket vanwege het feit dat het krachtige communicatieplatform mens en materieel samenbrengt. “Vijftig procent van onze klanten komt dan ook uit de GWW-sector”, legt Jorrit Bust, sales bij Idee101 uit.

Zelf werkt Jorrit nu vier jaar voor Idee101, Cleverdesk bestaat sinds 2017. Sindsdien is de software niet meer weg te denken. “Alle facetten die bij de bedrijfsprocessen binnen de GWW horen komen aan bod in Cleverdesk, behalve boekhouding. Daar hebben we dan weer slimme koppelingen voor die direct werken met de bekendste boekhoudpakketten, zoals AFAS en Exact”, aldus Jorrit.

Je bent nooit te klein of te groot om met Cleverdesk te werken

Cleverdesk komt in twee varianten: Cleverdesk Platform schakelt tussen een bestaand ERP systeem en Cleverdesk en Cleverdesk Pro wordt compleet geleverd met ERP systeem, maar zonder boekhoudfunctie. “Of je nu een klein bedrijf in de GWW hebt, of een groot bedrijf, wanneer je met Cleverdesk gaat werken doe je jezelf en je medewerkers een plezier. De voordelen van Cleverdesk op een rijtje zijn: gemakkelijk projecten beheren en laten voeden door de medewerkers, projecten sneller factureren, sneller plannen, complete integratie in bestaande ICT of ERP omgevingen, uurregels te koppelen aan CAO regels, mobiel uren verantwoorden en de beschikking hebben over een uitgebreide onderhoudsmodule”, somt Jorrit op.

In tegenstelling tot vroeger krijgen klanten die kiezen voor de Platform variant niet meer de keuze uit losse modules, maar krijgen zij het complete pakket aangeleverd. “Uiteraard kan men zelf bepalen wat men dan gebruikt, maar het mooie is dat je bij gebruik vanzelf die efficiencyslag gaat maken. Het spreekt voor zich dat vanuit ons bedrijf alle benodigde support geboden wordt.”

Overzichtelijk plannen op kantoor.

Toekomstbestendigheid gegarandeerd

Cleverdesk is voorbereid om data uit sensoren te ontvangen en te registreren. “Denk bijvoorbeeld aan GPS-gegevens. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het LoRa-netwerk voor IoT-communicatie. Visser in Assen gebruikt Bouwtag, zelfstandige GPS-modules die worden toegevoegd aan klein materieel. Daar kan Cleverdesk goed mee overweg. Door gecentraliseerd op te slaan en centraal gegevens op te kunnen vragen, is iedereen verzekerd van de juiste informatie en worden er faalkosten voorkomen”, aldus Jorrit.

Cleverdesk komt helemaal tot zijn recht in het veld. “Daar is het ook om te doen tenslotte. Met de Cleverdesk app op tablet of smartphone (iOS of Android) en de software op de PC kan er perfect worden samengewerkt. De beheerder bepaalt wie toegang krijgt tot welke informatie, dat kan persoons-, project- of locatie gebonden gedaan worden.”

Dashboards.

Vanuit het veld begonnen

Gevraagd waarin nu het grote verschil zit tussen Cleverdesk en andere softwarepakketten die voor hetzelfde doel worden aangeschaft, legt Jorrit uit: “De meeste softwarepakketten zijn voor kantooromgevingen ontwikkeld en kregen pas later uitbreidingen om ermee in het veld te kunnen werken. Het veldwerk werd daardoor ondergeschikt aan de mogelijkheden die de software in kantooromgevingen bood. Cleverdesk is echter vanuit het veld ontwikkeld, vanuit een sterke behoefte om zo makkelijk mogelijk zaken op te vragen en te registreren als je met de laarzen in de modder staat. De koppeling naar de kantooromgeving is daar een logisch uitvloeisel van.” Gevraagd naar een voorbeeld van de vele toepassingen in het veld, zegt Jorrit: “Levering die op de bouwplaats gedaan worden kunnen bijvoorbeeld direct geregistreerd worden.”

Tot slot zegt Jorrit: “Met Cleverdesk heb je er eigenlijk een virtuele administratiekracht bij. De efficiencyslag is dermate groot dat een projectvoorbereiding van 4 dagen naar 4 uur gereduceerd kan worden. Tel uit je winst. Daarnaast is de interface enorm intuïtief te bedienen, je voelt je er gelijk in thuis en alles wijst zichzelf.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.