Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Met 55 jaar expertise is ‘nee’ geen optie

Met 55 jaar expertise is ‘nee’ geen optie

Wie op zoek is naar een goede partner in het leveren van staalproducten voor de grond-, weg- en waterbouw, moet zeker even In Hal 1 op stand 506 langsgaan. Daar staat Swanenberg IJzergroep uit Schaijk. Staalhandelaren in de ruimste zin van het woord. De firma bestaat al 55 jaar. 

“Destijds zijn wij begonnen met de handel in gebruikte, gedeclasseerde en ongebruikte staalproducten zoals stalen balken, buizen en platen”, legt managing-director Toon Jochems uit. “Door de vraag vanuit de markt zijn wij ons ook steeds meer gaan richten op nieuw gecertificeerd materiaal. Omdat onze afnemers eveneens behoefte hadden aan kant-en-klare producten bieden wij inmiddels een compleet pakket. Dit bestaat onder meer uit het op het maat maken, op lengte lassen, stralen en conserveren van staalproducten, evenals het uitvoeren van constructieve bewerkingen. Wij richten ons daarbij vooral op de grotere afmetingen/diameters en de wat zwaardere wandiktes.”

Producten en diensten
Een bijzondere dienst van de firma is de zogenaamde koop-/terugkoopmogelijkheid. Waar een tijdelijke toepassing van materiaal nodig is, kunnen de gewenste producten gemaakt en geleverd worden. Na beëindiging van het werk koopt Swanenberg het materiaal weer terug tegen een vooraf overeengekomen prijs. Dit gaat onder meer om complete bouwkuipen, heipalen en ondersteuningsconstructies. Jochems: “Een mooi voorbeeld hiervan is de bouwkuip van de tunnel A2 Avenue in Maastricht, met een totaal van circa 12.000 ton zware gordingen en stempels. Onze kracht ligt hierbij vooral in het op voorraad hebben van deze grote tonnages en het met eigen mensen uitvoeren van de werkzaamheden.” De firma levert eveneens stalen rijplaten en draglineschotten voor het toegankelijk houden van bouwplaatsen, bijvoorbeeld bij grote grond-, weg- en waterbouwprojecten. Verder legt het bedrijf toegangs-/calamiteitenwegen, parkeerplaatsen en platforms aan bij evenementen en festivals.

Duurzaam en gecertificeerd werken
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd conform EN 1090 met de bijbehorende keuringen zoals Do-NDO-US-UT. Want ook in de staalsector worden steeds hogere eisen gesteld aan materiaal en werkzaamheden. Verder streeft Swanenberg ernaar eerder toegepaste materialen te hergebruiken, wat vooral gunstig is ten aanzien van duurzaamheid, CO2-reductie en prijsstelling.

Onderscheidend door grote voorraden
“Wij onderscheiden ons door het houden van grote voorraden. Daarom kunnen wij het benodigde materiaal snel bewerken en leveren. En onze klanten sneller bedienen. Wij zijn dan ook voortdurend bezig met het inkopen van surplus partijen en het plaatsen van orders voor nieuw te produceren staalproducten die vervolgens naar onze opslagterreinen worden vervoerd. En last-but-not-least onderscheiden wij ons door gepaste zakelijkheid te combineren met Brabantse gemoedelijkheid, waarbij het woord ‘nee’ geen optie is!”, besluit Jochems

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.