Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Megagrote voorraad stalen buizen

Megagrote voorraad stalen buizen

Als internationale handelsmaatschappij in stalen buizen en kokerprofielen staat Solines bekend om zijn gigantische voorraad. Met een constante voorraad van 40.000 ton kan Solines vrijwel elk GWW-project direct beleveren. En met de divisie Solines Welding & Construction kan dat desgewenst ook volledig op maat.

Solines koopt overcomplete (surplus) partijen stalen buizen en kokerprofielen op bij gerenommeerde fabrieken. De firma garandeert een constante hoge kwaliteit materialen, kan eventueel Niet Destructief
Onderzoek laten uitvoeren, alsmede alle andere beproevingen door een onafhankelijk laboratorium. Solines is in het middenbereik (van 168 tot 610 millimeter) de grootste voorraadhouder van surplus buizen in Nederland. Mocht de vraagstelling zeer specifiek zijn, dan denken ze mee in alternatieve diameters. Dat kan in veel gevallen financiële voordelen opleveren.

Solines Welding & Construction

Met een constante voorraad van 40.000 ton kan Solines vrijwel elk GWW-project direct beleveren.

Snel en flexibel
Voor specifieke vraagstellingen bewijst Solines Welding & Construction zijn meerwaarde. Bewerkingen aan buizen zoals zagen, trompen en lassen gebeuren in eigen huis. Funderingsbedrijven, de (natte) aannemerij en bedrijven die actief zijn in grondboringen zijn kind aan huis bij Solines. Middels eigen materieel met onder andere vier mobiele Sennebogen-kranen, eigen opleggers en terminal trucks gebeurt het laden snel en efficiënt, om snel en flexibel te kunnen anticiperen op vragen uit de markt. Solines is tevens de grootste voorraadhouder in Nederland van schroefinjectiepalen (SIP) in de vier geijkte buitendiameters; 88,9, 114,3, 139,7 en 168,3 mm. Deze worden geleverd in staalkwaliteit S355, allemaal voorzien van mannetje-vrouwtje schroefdraad en in werkende lengtes van 1 meter. Ook afwijkende lengtes of andere diameters zijn met korte levertijden te leveren.

Behalve de schroefinjectiepalen kunnen funderingsbedrijven bij Solines ook terecht voor maatwerk, zoals het op lengte maken van LeKa- of Tubex-palen en het voorzien van boorpunten, spuitlansen of boornokken. Ook het aanlassen van flenzen en damwandsloten met de OP-lasrobot behoort tot de mogelijkheden. Door middel van QR-codes wordt het materiaal op een juiste manier geadministreerd en is het overal traceerbaar. De komende tijd zet Solines in op een verregaande digitalisatieslag.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.