Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Meet zelf digitaal in!

Meet zelf digitaal in!

Of het nu om buizen, glasvezelverbindingen, bruggen, wegen of dijken gaat, met dit nieuwe digitale meetsysteem kan iedereen tot op de centimeter nauwkeurig grond-, weg- en waterbouwmetingen in de open lucht verrichten, op elk moment van de dag. Een nieuwe Nederlandse start-up heeft het puur Nederlandse product onlangs op de markt gebracht.

Twee jonge ondernemers uit Hilversum hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn eind 2016 begonnen met marXact, ofwel ‘marX your eXact position’. Ze zagen dat het doen van metingen in de grond-, weg- en waterbouw een omslachtig en kostbaar proces was dat slechts door professionals uitgevoerd kon worden. Dat moest eenvoudiger kunnen, dachten ze en ontwikkelden een systeem waarmee tegen een lage prijs tot op de centimeter nauwkeurig digitaal gemeten kan worden.

UNI-totaalpakket

Hoe werkt het en wat heb je ervoor nodig? “In feite gaat het om het doen van metingen met behulp van digitale meetapparatuur, de zogenaamde GPS-bollen, een methode die al langer bestaat”, vertelt medeoprichter en commercieel directeur Tommy van der Heijden. “Alleen zijn de huidige systemen met prijzen van 10.000 tot 20.000 euro uiterst kostbaar. Bovendien kunnen uitsluitend deskundigen de metingen verrichten en moeten alle verzamelde data eerst een uitgebreid traject afleggen voordat deze eindelijk ingelezen kunnen worden. Met onze UNI is dit allemaal verleden tijd!”

marxact-de-uni-connect-app-die-op-elke-device-met-een-browser-werkt-bestuurt-de-uni-om-de-punten-in-te-meten-kopieren

De UNI-Connect app die op elke device met een browser werkt, bestuurt deUNI om de punten in te meten

 

Om nauwkeurig, eenvoudig en snel digitaal punten in te kunnen meten, zijn met dit nieuwe systeem drie dingen nodig: hardware (GPS-bol) om de GNSS-signalen te ontvangen, een correctiesignaal om tot op de centimeter nauwkeurig te kunnen meten en software om de punten te controleren, meteen op te slaan en te integreren in de eigen software of de BIM-omgeving. Inmeten in de eigen database dus. marXact biedt met de UNI een compleet en universeel pakket. Belangrijk onderdeel daarvan is de UNI-Cloud API, waarmee de UNI geïntegreerd kan worden in de eigen software en eindeloze conversies tot het verleden behoren. Verder is alleen nog een meetstok nodig om de bol op te schroeven. “De UNI-Connect app die op elk device met een browser werkt, bestuurt de UNI om de punten in te meten. Heel eenvoudig, iedereen kan het. Daarnaast is de UNI volledig plug & play en met een prijs van 2.995 euro veel goedkoper dan de bestaande digitale systemen. Dat er veel interesse in onze UNI is blijkt uit het aantal grote aannemers in binnen- en buitenland dat al een exemplaar heeft besteld!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.