Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Meest gestelde vragen over Infra Relatiedagen

Meest gestelde vragen over Infra Relatiedagen

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 3 november j.l. waarin de overheid een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown heeft afgekondigd, ontvangen wij vragen wat dit betekent voor Infra Relatiedagen op 2, 3 en 4 februari 2021. We gaan bij deze graag in op de meest gestelde vragen!

Het kabinet heeft besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Wat betekenen deze extra maatregelen voor jullie?

Alle publieke toegankelijke locaties en zogeheten doorstroomlocaties zijn in deze periode gesloten. Wij vallen onder doorstroomlocaties. Hierdoor was het tot de persconferentie van 3 november nog toegestaan om beurzen door te laten gaan. Dat is vanaf woensdag 4 november om 22.00 uur tot en met woensdag 18 november niet meer mogelijk. De extra maatregelen houden ook in dat we onze eigen locaties in Gorinchem en Hardenberg tijdelijk sluiten voor publiek conform de maatregelen. In de afgelopen periode hadden wij al pro-actief gehandeld door al onze beurzen in 2020 te verplaatsen naar een later moment.

Mogen beurzen vanaf donderdag 19 november weer doorgaan?

Ja. Volgens de berichtgeving van de overheid, gaan we vanaf 19 november terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Uit die maatregelen blijkt dat evenementen niet door mogen gaan, maar de overheid maakt daarin terecht onderscheid voor beurzen. Dat betekent dat beurzen vanaf donderdag 19 november weer mogen plaatsvinden. De overheid maakt dit onderscheid voor beurzen, omdat zij beurzen zien als economische initiatieven ten behoeve van het herstel van de economie.

Gaan beurzen ook door?

Op dit moment hebben wij alle vertrouwen dat wij in 2021 het beursseizoen kunnen opstarten, daar valt Infra Relatiedagen ook onder. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. De gezondheid van alle betrokkenen heeft onze hoogste prioriteit. Wij laten een beurs alleen doorgaan als wij dat zelf verantwoord vinden. Daarnaast wordt iedere beurs getoetst door de veiligheidsregio. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u graag naar https://www.infrarelatiedagen.nl/

Hoe veilig is het bezoeken van of deel te nemen aan een beurs?

De veiligheid van onze exposanten en bezoekers heeft onze topprioriteit. Onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem zijn onlangs met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Hun positieve controle bevestigt dat wij een veilige plek bieden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Deze zelfde protocollen worden ook ingezet voor de vestiging in Hardenberg, waar Infra Relatiedagen plaatsvindt.

Hebben jullie al een beurs in coronatijd georganiseerd?

Ja. In september hebben wij onze eerste vakbeurs weer mogen organiseren, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Ook mochten wij in september de Drankenbeurz faciliteren in Gorinchem.

Wat waren de reacties van exposanten en bezoekers?

Positief. Exposanten waren erg tevreden over de toegenomen kwaliteit van de bezoekers. Zoals jullie wellicht kunnen voorstellen, waren er geen zogeheten dagjesmensen op de beursvloer. Bezoekers die er wel waren, kwamen heel doelgericht naar de beurs. Hierdoor hebben exposanten goede zaken gedaan. Over de veiligheid van de beurs waren zowel exposanten als bezoekers het unaniem eens: meer dan veilig. Nieuwsgierig naar alle reacties? Bekijk dan onze speciale video met reacties tijdens deze vakbeurs over de veiligheid en het belang van het door laten gaan van de beurs.

Welke maatregelen nemen jullie om beurzen op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden?

Sinds de corona-uitbraak hebben wij iedere dag gewerkt aan het opstellen van alle denkbare protocollen om beurzen weer op een veilige en verantwoorde wijze op te starten. Deze protocollen en de uitvoering daarvan zijn als zeer positief beoordeeld door de lokale autoriteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij beurzen op een verantwoorde wijze kunnen laten plaatsvinden. Op onze website zijn de precieze maatregelen te lezen die wij zullen treffen voor Infra Relatiedagen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.