Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Meer vermogen, meer kracht en meer mogelijkheden
De XGT doorslijper.

Meer vermogen, meer kracht en meer mogelijkheden

Elektrificatie en vermindering van de CO2-uitstoot: ook in de grond-, weg-, waterbouw zijn het belangrijke thema’s. De vraag naar goed accugereedschap met vermogen groeit dan ook met de dag. Het XGT-platform van Makita biedt uitkomst: “Een wereld zonder snoeren en brandstof is mogelijk met onze accu’s. Daarom blijven we ons XGT-platform ook volop doorontwikkelen. Zo zorgen we voor meer mogelijkheden en meer vermogen”, aldus Arjen Peeters, product- en accountmanager bij Makita.

Makita levert al jaren een breed assortiment aan machines, accessoires en verbruiksartikelen voor verschillende sectoren. Peeters vertelt: “Door de jaren heen zijn we ons gaan richten op verschillende markten. Het begon allemaal met onze expertise voor powertools in de bouw. Bovendien ontwikkelen en produceren we onze machines onder eigen dak. Zo bieden we een breed assortiment aan producten die afgestemd zijn op de vraag van de klant.” 

De XGT lader.

Verduurzaming in de sector

We weten het allemaal: de infrasector wil in 2028 volledig emissieloos werken. “We dragen hier graag ons steentje aan bij. Op InfraTech 2023 staan we op het emissieplein. Hier staan vijf bedrijven die machines op de markt brengen om een emissieloze bouwplaats te verwezenlijken. Leuk detail: het hart van het plein is een waterstofgenerator, de stands staan daar omheen.”

In de GWW-sector komt het brede assortiment van Makita goed tot zijn recht. Daarom blijft Makita het XGT-platform in rap tempo doorontwikkelen en zetten ze het platform in het zonnetje op de beurs. “Bezoekers zien mogelijkheden die op dit moment beschikbaar zijn op het platform. Natuurlijk informeren we de gebruikers ook graag over wat we in de toekomst gaan ontwikkelen. We bieden nu 120 apparaten aan, maar het komende anderhalf jaar komen er nog zeker 100 bij, waaronder specifieke modellen voor de infrasector.”

Het communicatiesysteem van het XGT-platform.

Van 350 mm doorslijpers tot slagmoersleutels en van accubladblazers tot zwaardere hak- en breekhamers: met het XGT-platform werkt alles gewoon op dezelfde accu. “Ook voor zwaardere en intensievere klussen, zoals we veel zien in de GWW, is het XGT-platform uitermate geschikt. Zo hebben we 40 V en 2×40 V machines, waarmee we het dubbele aan vermogen creëren. Hierdoor zijn de machines net zo sterk als vergelijkbare machines die werken op fossiele brandstoffen.” 

In gesprek met de GWW

Innovatie staat centraal bij Makita. Daarom gaan ze op de beurs ook graag in gesprek met bezoekers. “De wensen en behoeften van onze eindgebruikers zijn voor ons erg belangrijk. We produceren en ontwikkelen onze machines namelijk op basis van de vraag van de gebruikers. Het is fijn om rechtstreeks van hen te horen wat ze fijne functionaliteiten vinden, hoe ze de machines gebruiken en of ze nog iets missen in het assortiment.” 

Met het XGT-platform werken alle apparaten op dezelfde accu.

Sinds maart 2022 is Makita helemaal gestopt met de productie en ontwikkeling van brandstof machines. “Werken met accu’s is veel duurzamer en de prestaties van het XGT-platform voldoen aan alle verwachtingen. Om in 2028 de sector volledig emissievrij te maken, kijken we op de beurs ook samen met de bedrijven wat er nodig is om het werk te blijven doen. We hebben korte lijntjes met onze fabriek. Samen met de sector communiceren we welke functionaliteiten nodig zijn. Zo werken we samen met de eindgebruiker aan een breder assortiment voor een emissievrije infrasector!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.