Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Meer effectieve, winstgevende én veiligere sloop

Meer effectieve, winstgevende én veiligere sloop

Al vier decennia lang is er een bedrijf dat de grenzen blijft verleggen op het gebied van slooprobottechnologie. Dankzij constante en succesvolle innovatie is de firma Brokk erin geslaagd de sloopindustrie voor altijd te veranderen. Joachim van de Perre, verantwoordelijke bij Brokk Benelux, vertelt hoe het bedrijf zich focust op het ontwikkelen van op afstand bestuurbare slooprobots. Met als doel: een veilige, gezonde, efficiënte, krachtige en winstgevende sloop.

“Met het ontwikkelen van slooprobots is de gevaarlijke handarbeid vervangen door een veilig en productiever gemechaniseerd alternatief. Wij investeren al onze tijd, middelen en passie in het perfectioneren van op afstand bestuurde sloop. Onze slooprobots worden constant aangepast aan nieuwe marktbehoeften, nieuwe uitdagingen en nieuwe toepassingsgebieden. Zo zorgen we voor maximale duurzaamheid, verbeteren we de ergonomie en veiligheid én maken we efficiënte en winstgevende projecten mogelijk.”

De Brokk 300 en Brokk 500 in actie met de hydraulische hamer.

De Brokk 300 en Brokk 500 in actie met de hydraulische hamer.

 

Wereldwijd leider met baanbrekende technologie

De Brokk slooprobots zijn een perfecte combinatie van betrouwbare ervaring en baanbrekende technologie. Van de Perre: “We hebben een breed gamma standaard én op maat gemaakte machines en hulpstukken. Ik zeg altijd ‘wij verkopen geen product, wij leveren een oplossing!’ We kennen de mogelijkheden van onze machines en begrijpen de specifieke behoeften voor elke sector door te luisteren naar de klant en gebruiker. Daar ontwikkelen wij mee verder.”

Service en ervaring

“Onze focus ligt écht rechtstreeks op de klantmarkt. We houden alles in eigen beheer, zonder onafhankelijke verdelers. Met Brokk Uptime bieden we een wereldwijd servicenetwerk met lokale aanwezigheid en ervaren en bekwaam personeel. Zo bieden we een nóg betere ondersteuning en brengen we onze kennis en ervaring dichter bij de klant.”

Unieke SmartPowerTM-technologie

“In 2018 hebben we vier nieuwe machinemodellen geïntroduceerd waar een innovatieve technologie in de sturing van de robots is toegepast. Door deze unieke Brokk SmartPowerTM-technologie heeft dezelfde compacte machine 15% meer vermogen. Tevens is het aantal kabels in de robot met 70% verminderd. Met een intelligente motorstart op de gepatenteerde printplaat en een volledige cilinderbescherming, is de kans op storingen drastisch gereduceerd.” Hij noemt o.a. de nieuwe Brokk 70: Driemaal lichter en compacter dan een graafmachine, maar een echte krachtpatser, dankzij de unieke SmartPowerTM-technologie. Bijkomend voordeel is dat er een grotere breekhamer (100 kg!) gebruikt kan worden op een machine van slechts 600 kg. Van de Perre besluit: “Onze machines werken in zware omstandigheden, met veel stof, trillingen en in moeilijke omgevingen (ook ondergronds en bij tunnelbouw), maar zijn tot enorm veel in staat!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.