Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Meer dan een veelzijdige kijkapplicatie

Meer dan een veelzijdige kijkapplicatie

SmallToGo heeft recentelijk een kijkapplicatie op de markt gebracht, de STGViewer. Deze applicatie is multifunctioneel inzetbaar voor onder meer woningcorporaties en warmtenetwerken. Het kan bovendien bedrijfsbreed ingezet worden op meerdere afdelingen.

SmallToGo, afgeleid van Smallworld To Google, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van geografische informatiesystemen op basis van de producten van TatukGIS. TatukGIS is voor een hele brede markt inzetbaar. Van woningcorporaties tot en met makelaars en van kleine nutsbedrijven tot en met de landbouwsector. In deze sectoren bevinden zich dan ook de voornaamste klanten van SmallToGo. “Ons doel is om al onze applicaties veelzijdig op te zetten”, vertelt directeur Danny van Hooren.  “Wij zetten data zo op dat ze met andere GIS pakketten te combineren zijn. Dit geeft de klant flexibiliteit. Bovendien bieden wij een complete suite in één omgeving voor kijken, web en muteren. Je hebt als klant niet meer te maken met verschillende leveranciers en allerlei, veelal dure, licenties.” 

SmallToGo dichtbevolktheidmeting.

Multi-inzetbare STG Viewer

De nieuwste ontwikkeling binnen het bedrijf is de STG Viewer. Een kijkapplicatie waarmee je data kunt openen, bekijken, zoeken en analyseren. Alles behalve de data wijzigen. “De STG Viewer heeft diverse handige functies. Zo kan het binnen een organisatie gekoppeld worden aan bijvoorbeeld documentbeheersystemen. Een warmtebedrijf kan het inzetten als netwerkvolgfunctie om een lek in een waterleiding op te sporen. Met de STG Viewer kun je afsluitingen lokaliseren zodat je huishoudens in een bepaald gebied vooraf kunt informeren over een afsluiting. De afdeling Storingen en Onderhoud kan het inzetten om inzichtelijk te maken waar veel storingen zijn of op aangeven van een fabrikant proactief onderhoud kan plegen om problemen voor te zijn. Maar ook kun je met de STG Viewer de beste locatie voor bijvoorbeeld afvalcontainers bepalen.  En een woningcorporatie kan haar bezit in kaart brengen en daarmee gericht kijken naar renovatiegebieden. Kortom, de inzet is zeer veelzijdig.” Door de inzetbaarheid van open data biedt SmallToGo de klant een bijna instapklare oplossing. Daarbij zijn er bepaalde open databronnen die door hun op een slimme wijze worden verrijkt met gegevens.

Eén applicatie voor meerdere afdelingen

Belangrijk voordeel van de STG Viewer volgens Van Hooren is dat het multidisciplinair is. Meerdere afdelingen kunnen exact dezelfde applicatie gebruiken. “De applicaties gebruiken onderling dezelfde architectuur. Wij bouwen een weboplossing zodat de klant exact dezelfde data bedrijfsbreed kan inzetten. Ook kan de klant een eigen omgeving opzetten waarbij iedere afdeling een eigen inrichting heeft. Zo houd je ook het beheer en onderhoud onder controle.  Bovendien is de kijkapplicatie prima te combineren met een muteerapplicatie.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.