Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Maximale Wow-factor op enorme buitenstand

Maximale Wow-factor op enorme buitenstand

Tegenwoordig moet men als exposant flink uitpakken op een beurs, wil men de attentie van de bezoeker trekken. Met meerdere Stage V-modellen en zes nieuwe machines, waaronder twee echte kanjers, gaat Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) tijdens Bauma de strijd aan om de aandacht van de bezoekers. Die moeten op de 2.705 vierkante meter grote buitenstand de wow-factor ervaren van het ‘Hyundai-effect’.

Dat ‘Hyundai-effect’, waar moeten we dan aan denken? Het antwoord komt zonder aarzelen: “Het ‘Hyundai-effect’ komt niet alleen tot stand door de ultramoderne machines en innovatieve technologie, maar ook door het uitgebreide dealernetwerk, de prima service en de uitstekende beschikbaarheid van reserveonderdelen in Europa, resulterend in een zorgeloze gebruikerservaring. Maar bovenal wil Hyundai een bedrijf zijn waarmee met plezier zaken kan worden gedaan”, zo onderstreept Jongho Chun, Managing Director van HCEE.

Nieuwe look & feel
Bauma-bezoekers worden begin april uitgenodigd om de splinternieuwe bedrijfsidentiteit van Hyundai Construction Equipment te ontdekken. Zo moet de nieuwe look & feel van de stand HCEE gaan helpen om het merk sterker te maken en de naamsbekendheid te vergroten. De Hyundai groep heeft namelijk ambitieuze groeiplannen: de komende jaren moet de omzet meer dan verdubbelen. Het in 2017 in Tessenderlo geopende nieuwe Europese hoofdkwartier, met de kantoren, showroom, evenementenhal, de onderwijsruimten en het magazijn, zal daar vast en zeker een belangrijk steentje aan bijdragen. 

Zestal nieuwe machines
En mocht de nieuwe look & feel van de stand de bezoeker niet meteen kunnen overtuigen, dan doen de nieuwe machines dat wel. HCEE presenteert tijdens Bauma vijftien producten, waarvan er zes voor het eerst in Europa beschikbaar zijn. We beginnen klein, met de 1 tons HX10 A en de 8,5 tons HX85A CR. Het zijn langverwachte aanvullingen op het assortiment compacte graafmachines. De line-up omvat daarnaast de nieuwste modellen van de Stage V-conforme graafmachines en wielladers: de HX85A CR, HX220A L, HX300A L en HL960A. Maar het meest in het oog springend zijn tijdens Bauma de splinternieuwe rupsgravers: de 13 tons rupsgraver HX130 LCR en de imposante 90 tons HX900 L.

HCEE

Het nieuwe Europese hoofdkwartier in Tessenderlo, met de kantoren, showroom, evenementenhal, de onderwijsruimten en het magazijn, gaat een belangrijk steentje bijdragen aan de Europese groeiambitie van Hyundai.

Groot bereik en kleine zwenkstraal
De HX130 LCR is het derde graafmachinemodel met compacte zwenkstraal in de HX-serie. Hij wordt verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de standaard LCR en de van een dozerblad voorziene LCRD. Deze 13-tonner is belangrijk voor de groeiambitie van Hyundai, want hij vult een belangrijke leemte op in het programma. Het Zuid-Koreaanse bedrijf ziet namelijk de marktvraag in deze gewichtsklasse fors groeien. De Perkins 854F dieselmotor levert 73,6 pk (55 kW) vermogen en dat resulteert in een maximale graafdiepte van 5.570 mm, een maximaal graafbereik van 8.220 mm en een graafkracht van 10.369 kgf. De tweedelige giek biedt de veel gevraagde combinatie van een groot bereik en kleine zwenkstraal voor werkzaamheden in beperkte ruimten. De 8 inch (20,3 cm) interactieve, instelbare dashboardmonitor met touchscreen is uitbreidbaar met het Hyundai AAVM-systeem (Advanced Around View Monitoring). Dat biedt een virtueel 360 graden-beeld en maakt gebruik van de IMOD-functie (Intelligent Moving Object Detection). Die scant de werkomgeving op voorwerpen en waarschuwt voor obstakels op minder dan 5 meter van de machine.

Rupsgraver van 90 ton
Veel aandacht zal onmiskenbaar uitgaan naar de nieuwe HX900 L rupsgraafmachine. Deze 90-tonner is gebaseerd op zeer innovatieve technologie en dat moet een uitzonderlijke productiviteit opleveren. Hij is dan ook specifiek ontworpen voor gebruik in de GWW-sector en in steengroeven in Europa, als vervanger van de R800LC-9. Na de indrukwekkende 120 tons R1200-9 is de HX900 L de op één na grootste Hyundai-machine in deze productserie.

Geavanceerde technologie
Machines op zich zijn belangrijk, maar hun geavanceerde technologie wellicht nog belangrijker. Naast het nieuwe ‘tijgeroogontwerp’ voor de compacte graafmachines gaat het om talloze technologische updates voor specifieke machines. Hyundai heeft het dan over EPIC (Electric Pump Independent Control), EPFC (Electric Positive Flow Control), automatische vergrendeling, eco-begeleiding, MG (Machine Guidance)/MC (Machine Control), IWM (Intelligent Work Mode), radar en deurvergrendeling van op afstand. Ze moeten allemaal zorgen voor een grotere brandstofefficiëntie, meer productiviteit, meer veiligheid en nog meer gebruiksgemak.

Daarnaast zijn er diverse serviceverbeteringen, zoals ECD (Engine Connected Diagnostics), MCD (Machine Connected Diagnostics), FOTA (Firmware over the Air), HCE-DT (HCE Diagnostics Tool) en de maandelijkse rapportage via HiMate. Het belang van deze services komt tot uiting in een langere uptime van de machines dankzij beter voorspelbare onderhoudsmomenten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.