Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Marktleider in hydraulische funderingsmachines focust op innovatie

Marktleider in hydraulische funderingsmachines focust op innovatie

Nieuwe ontwikkelingen zijn gericht op het verhogen van de snelheid van de hydraulische funderingsmachines en tegelijk op een reductie van emissies en geluid. De fabrikant heeft recent een aantal innovatieve producten rond het thema trillingsvrij en geluidsarm funderen gepresenteerd.

Dieseko Group is producent van PVE en ICE trilblokken, Bell Dredging Equipment en Woltman Piling & Drilling Rigs. “Trillingsvrij en geluidsarm funderen is anno 2021 echt een issue”, begint Douwe Feenstra van Dieseko Group. “Onze zogenaamde ‘ontwikkelagenda’ is gericht op vier pijlers: verminderen van geluid, verminderen van uitstoot (emissie), funderen met minder trillingen en condition monitoring van onze machines voor het op afstand inregelen, optimaliseren en bieden van snelle hulp bij storing. Innoveren en ontwikkelen, desgewenst op klantvraag, zit in ons DNA.” Zijn collega Marion van den Akker vult aan: “Nee, is bij ons geen antwoord. Wij proberen met onze klanten mee te denken, zodat ze ieder project met onze oplossingen kunnen uitvoeren. Qua kennis over funderingen is de Benelux echt een mondiale hotspot. In dat hele kleine stukje van de wereld, dat vrijwel volledig onder zeeniveau ligt, zit immers heel veel kennis. Ook onze klanten leveren een bijdrage om onze producten telkens weer een stukje beter te maken.”

De 90 VM is het allergrootste variabel moment trilblok ooit gebouwd, geschikt om grote buispalen te kunnen aanbrengen en een compacter alternatief voor de 200 M.

“Een van die toonaangevende producten is ons geluidsscherm”, zegt Feenstra. “Zie het als een ‘gordijn’ dat rond een trilblok wordt gemonteerd en de geluidsproductie aanzienlijk reduceert. Daarnaast hebben we recent de schone Stage V-powerpacks met stop/startfunctie en conditiemonitoring geïntroduceerd. Het systeem reduceert het aantal vlieguren van servicemonteurs door voortijdige signalering van storing, het optimaliseert de prestaties en levert inzicht in emissie en verbruik. Een andere innovatie is de quatropiler, een nieuwe PVE damwanddrukmachine. Een machine die damwanden statisch drukkend, dus geheel trillingsvrij kan aanbrengen. Het thema veiligheid is bij Woltman een belangrijk issue. Dat uit zich onder meer in de hoge mate aan stabiliteit van de machines, aangepaste bordessen en een hydraulische borging van de mast. Verder hebben we een kantelbare en draaibare cabine ontwikkeld waardoor de operator een groter, en dus veiliger zichtveld krijgt.”

Andere nieuwigheden bij Dieseko Group zijn de Side Gripper, een graafmachine-aanbouwblok die profielen vanaf de zijkant kan grijpen en intrillen. “Ideaal voor het aanbrengen van een profiel bij een beperkte werkhoogte, bijvoorbeeld onder een viaduct”, zegt Van den Akker. “Helemaal uniek is onze 90 VM, het allergrootste variabel moment trilblok ooit gebouwd, geschikt om grote buispalen te kunnen aanbrengen en een compacter alternatief voor de 200 M. Ook de grote broer van de PVE RD 260 resonator – de 430 – is intussen uitgebreid getest en productiegereed. Datzelfde geldt voor de nieuwe baggerdompelpomp van Bell Dredging Equipment, uitgevoerd met twee koppen die tegengesteld draaien en daarmee stabiel en vrijhangend in een kraan kan worden opgehangen. Deze pomp kan perfect ingezet worden om meerpalen of funderingsbuizen leeg te pompen in plaats van het tot nog toe gebruikelijke leegscheppen. Een nieuwe methode waarop we al veel lovende reacties hebben ontvangen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.