Platform over civiele techniek & infrastructuur
Marktleider betonnen keerwanden produceert op een energie neutrale manier

Marktleider betonnen keerwanden produceert op een energie neutrale manier

Bij projecten die vanuit de overheid worden geïnitieerd, zoals rail projecten, zijn MKI-waardes van groot belang. Bij aanbestedingen wordt er daarom steeds vaker ingezet op duurzaamheid. Een bedrijf dat betonnen keerwanden produceert en als geen ander weet hoe je de MKI-waardes kunt verlagen door middel van optimalisaties in producten en mengsel, is Bosch Beton.

“Als betonbedrijf kunnen wij, mede dankzij onze nieuwe fabriek, onderscheidend zijn op het gebied van duurzaamheid en de manier waarop wij onze producten zo energieneutraal mogelijk produceren”, zegt Gerard van den Bosch, mede-eigenaar van Bosch Beton. “Wij denken dat de wereld hier naar toe gaat. Al ruim zes jaar leveren wij daar een wezenlijke bijdrage aan.” Dat het bedrijf de daad bij het woord voegt, blijkt uit het feit dat Bosch Beton in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale CSC-certificaat Brons heeft ontvangen, deze in 2018 heeft ‘verZilvert’ en in 2019 met de nieuwe fabriek bekroond is met het Gouden certificaat.

boschbeton-station-holten-1-kopieren

Bosch Beton leverde maar liefst 300 strekkende meter betonnen keerwanden, variërend van 125 cm tot 200 cm hoog, voor de stationsvernieuwing in Holten.

 

Hoe we het doen, maakt wie we zijn

Gerard Vlastuin, hoofd verkoop Infra, vertelt dat het familiebedrijf sinds 1963 uitgegroeid is tot een professioneel bedrijf. “Jarenlange ervaring, intensief onderzoek, continue productverbetering en snelle levering uit voorraad hebben tot het marktleiderschap geleid.” Hij stelt: “’Klanttevredenheid’ en ‘het beste product leveren’ zijn door de jaren heen de missie van Bosch Beton geworden. Dankzij ons moderne productieproces, het feit dat we alles onder één dak hebben -inclusief een eigen engineeringsafdeling- en hele korte lijnen hanteren, kunnen wij de klant écht ontzorgen.”

Keerwanden in alle soorten en maten

De juiste toepassing van keerwanden is van groot belang. Bosch Beton denkt daarom slim mee met de opdrachtgever, maakt constructieve berekeningen, heeft producten op voorraad of maakt klantspecifieke specials. “Zo hebben we voor het station Chèvremont in Kerkrade de bestaande hellingbaan vernieuwd, uitgevoerd in keerwanden, om zo de toegankelijkheid te verbeteren. Voor de structuur van de keerwanden is een speciaal ontwerp gemaakt op basis van de spoorlayout van een specifiek emplacement. Het eindresultaat mag er zijn!”

Voor de stationsvernieuwing in Holten, waarbij het perron verbreed moest worden, zijn ook de keerwanden van Bosch Beton toegepast. Bij het nabij gelegen P+R terrein zijn keerwanden als grondkering tegen het spoor aangebracht. In totaal is er bij dit project ruim 300 meter aan keerwanden gebruikt, die just in time zijn aangeleverd gezien de strakke planning en de buitendienststellingen.

“We kijken per project in overleg met de opdrachtgever wat we kunnen innoveren. Op het gebied van keuze in product, design of juist hoe we kunnen besparen in mengsel en grondstoffen.” Van den Bosch besluit: “Zo zijn we een partner van de klant, een begrip op de markt en staan we garant voor de hoogste kwaliteit.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.