Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
(Maatwerk)oplossingen in PP en HDPE
Beuker Kunststoffen is niet alleen een specialistisch handelsbedrijf sinds 1978, maar heeft zich in de loop der jaren ook sterk ontwikkeld als specialist in maatwerkoplossingen.

(Maatwerk)oplossingen in PP en HDPE

Specifiek voor project VDR heeft de toeleverancier niet alleen vele kilometers aan standaard producten geleverd, maar ook een aantal maatwerkproducten samengesteld. Een gesprek met Mike Letschert over de toegevoegde waarde van Beuker Kunststoffen.

Beuker Kunststoffen beschikt over een enorm breed assortiment aan kunststof-leidingsystemen, -putten en toebehoren voor toepassing in riolering, infiltratie, drukleiding en drainagesystemen

“We beschikken over een enorm breed assortiment aan kunststofleidingsystemen, -putten en toebehoren voor toepassing in riolering, infiltratie, drukleiding en drainagesystemen”, begint Letschert. “Bij dit project zijn we door Heijmans benaderd voor verschillende deelopdrachten. We hebben vervolgens de juiste oplossingen voorgesteld in PP en HDPE. Het betrof met name PP-leidingsystemen (4-5 kilometer) in diverse diameters ten behoeve van de riolering en ruim 6 kilometer aan HDPE-mantelbuizen rond 63 mm SDR 11, inclusief 535 koppelstukken door middel van elektrolasmoffen. Daarnaast stonden we nog in voor de levering van diverse putten. Alle producten zijn in de periode tussen april 2020 en mei 2021 gefaseerd op locatie aangeleverd.”

Als toeleverancier van kunststofleidingsystemen en -putten vormt Beuker Kunststoffen al sinds jaar en dag het verlengstuk van Heijmans op Schiphol.

Putten

Beuker Kunststoffen is niet alleen een specialistisch handelsbedrijf sinds 1978, maar heeft zich in de loop der jaren ook sterk ontwikkeld als specialist in maatwerkoplossingen. Letschert: “Zo waren we het eerste bedrijf in Nederland dat inspectieputten in PE op maat produceert, en daarin maken we nog altijd het verschil. Behalve de levering van 26 stuks 315 mm PP-drainageputten voorzien van doorspuitarmen, hebben we voor project VDR ook 41 stuks PE-bolle bodem putten 600 mm geproduceerd en geleverd. Deze putten zijn voorzien van diverse aansluitingen voor PP. Buizen en hulpstukken kopen we overigens in bij diverse producenten binnen de vermeulen groep, waarvan ook wij deel uitmaken.” Het feit dat Beuker Kunststoffen sterk is in maatwerk, heeft hier geleid tot de productie van speciale kruisstukken in PP. “Heijmans was op zoek naar een bepaalde oplossing die nog niet bestond. Normaal wordt gebruikgemaakt van T-stukken met drie aftakkingen, wij hebben kruisstukken gemaakt met vier aftakkingen, ook nog eens met twee verschillende soorten buisaansluitingen: een PP 315-buis en een drainage rond 100-buis. Op die manier hoefden ze veel minder hulpstukken in het werk aan te brengen.”

Onze kracht zit hem vooral in het meedenken in oplossingen, resumeert Letschert. “Met dank aan onze kennis en ervaring in de markt. We kunnen snel en flexibel inspelen op vraagstukken. Dat hebben we ook bij VDR weer bewezen en vormt de basis voor een langdurige samenwerking met Heijmans op Schiphol. Al gaan de complimenten in dit geval ook uit naar Heijmans. Elke order werd ruimschoots op tijd ingelegd, zodat wij voldoende tijd hadden om alles keurig te regelen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.