Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Maatwerkmaterieel voor horizontaal gestuurde boringen
Machine voor HDD met holle avegaarboren van STDS-Jantz.​​​​​​

Maatwerkmaterieel voor horizontaal gestuurde boringen

Als ontwikkelaar en fabrikant van een uitgebreid totaalpakket boormaterialen, hydraulische boormotoren en accessoires bedient STDS-Jantz niet alleen afnemers in de funderingswereld. De van oorsprong Duitse onderneming biedt ook een omvangrijke sortering tools voor andere toepassingen. Eén daarvan is het uitvoeren van horizontaal gestuurde boringen (HDD), een van de specialismen van Van Leeuwen Sleufloze Technieken (VLST). Tijdens een prestigieus project in Taiwan maakt het Woerdense bedrijf gebruik van een door STDS-Jantz geleverde holle avegaarboor met een diameter van liefst 850 millimeter.​​​​​​

Boorkop voor horizontale boringen met Betek-tanden, voorzien van hard metaal.

Tijdens de aanstaande Matexpo, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel die van 8 tot en met 12 september in Kortrijk Xpo plaatsvindt, zal STDS-Jantz andermaal haar kwaliteiten en veelzijdigheid tonen aan de bezoekers. Een van de producten die in de spotlights zullen worden gezet, betreft de holle avegaarboor die mede dankzij een doorsnede van 850 millimeter horizontaal gestuurd boren zowat tot kinderspel maakt. “Deze onlangs geproduceerde avegaarboren zijn uitgerust met achtkantkoppelingen en een bijbehorende boorkop”, aldus Marnik Janssens, namens STDS-Jantz vertegenwoordiger voor onder meer de Benelux. “De boorkop is voorzien van verwisselbare platte tanden en een aantal spoelgaten in het geval er tijdens de boorwerkzaamheden water of een ander product moet worden toegevoegd.”

De nieuwe krachtpatser van STDS-Jantz wordt door VLST met succes ingezet tijdens een klus in Taiwan. “Het bedrijf is hier momenteel bezig om in drie fasen boorwerkzaamheden te verrichten aan de kust”, aldus Janssens. “Naast het zogenaamde pipe pushing maakt men daarbij gebruik van de HDD-techniek. Met deze fors bemeten avegaarboor leveren wij daarvoor het perfecte gereedschap.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.