Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Maatwerk op het gebied van las- en constructiewerk
Ook op locatie worden werkzaamheden uitgevoerd met één van de compleet hiervoor uitgeruste mobiele werkplaatse.

Maatwerk op het gebied van las- en constructiewerk

Sinds 25 juni 2021 is de Piet Heintunnel gesloten voor al het verkeer, behalve voor tramlijn 26. De tunnel wordt grondig gerenoveerd en voorzien van nieuwe systemen en installaties. De nieuwe deksloof wordt door Lommers Welding Service volledig op maat geëngineerd, gerealiseerd conform de NEN-EN 1090 én gemonteerd.

Alternatief ontwerp

“Voor de Piet Heintunnel realiseren we de nieuwe deksloof op de damwandconstructie”, zegt Gerda Lommers van Lommers Welding Service. “We hebben daarbij een alternatief bedacht voor het initiële ontwerp. De scheefstand van de damwand en voorzetconstructie was namelijk niet meegenomen in het ontwerp van de nieuwe deksloof. Ons ‘in house’ ingenieursbureau Kok & van den Heuvel heeft de situatie ter plekke opgenomen en de constructie zodanig geëngineerd dat deze ook maakbaar en monteerbaar is, waarbij het bestaande hekwerk ook weer toegepast kon worden door MABA Waterland. Onze kracht zit hem dus in het totaalconcept. We denken graag in het voortraject al mee in eventuele verbeteringen om tot een 100% passend eindresultaat te komen.”

“Voor de Piet Heintunnel realiseren we de nieuwe deksloof op de damwandconstructie.”

Lommers Welding Service is van alle markten thuis: van lassen conform NEN-EN 1090 executieklasse 1, 2, 3 en 4, het uitvoeren van lasreparatiewerkzaamheden, snijden en (de-)monteren tot bouwen en verhuren van drijvende pontons en werkvlotten. “Dankzij het unieke samenwerkingsverband met onze twee vaste partners, ingenieursbureau Kok & van den Heuvel en MABA Waterland, zijn we in staat om opdrachtgevers een integraal en maakbare oplossing te kunnen aanbieden”, vervolgt Lommers. “Dat is werkelijk uniek voor een lasbedrijf. Al naar gelang de situatie voeren we de werkzaamheden uit in onze goed geoutilleerde las- en constructiehal in Purmerend of op locatie met één van onze compleet hiervoor uitgeruste mobiele werkplaatsen.”

Lommers Welding Services last en monteert staalconstructies voor zeer uiteenlopende toepassingen; van remmingwerken, bruggen, viaducten en kademuren tot stempelramen, brugdelen en dragline schotten voor branches als de weg- en waterbouwsector, de bouwwereld, de olie- en gasindustrie, de voedingsindustrie, de energiesector en de aandrijfwereld.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.